Bertine Zetlitz: Første gang jeg prøvde kollagen

Bertine Zetlitz: Første gang jeg prøvde kollagen

Jeg glemmer aldri første gang jeg så en liten, gråhåret dame ligge i Yoganidrasana. 

Det var en grytidlig morgen og jeg hadde tatt turen til New York for å gjøre min elskede Ashtanga yoga. Og der, midt i pust, svette og stappfullt lokale lå det en liten dame på 60 pluss på ryggen med begge bena bak nakken (yep you heard me) og armene rundt seg selv som i en slags omfavnelse. Hun var helt avslappet i ansiktet og pustet veldig rolig, som om hun sa «dette har jeg gjort hele mitt liv og jeg skal gjøre det i 40 år til, minst!»

Kroppsbevisstheten som kommer av en daglig yogapraksis er av den gode sorten.

Du merker når du putter gode ting i kroppen og du merker enda bedre når du gjør dårlige valg. Det betyr ikke at du konstant gjør gode valg (ihvertfall ikke jeg), men man får ganske umiddelbar respons fra kroppen, når man for eksempel drikker alkohol eller spiser for mye sukker eller kjøtt. På den annen side er sukker, kjøtt og alkohol noe av det festligste jeg vet, så her må tunga holdes rett osv.

Kollagen hørte jeg første gangen om i garderoben på Puro Yoga i Oslo.

En av disse fantastiske vesnene du ikke kan tippe alder på, om du så får en yogastrap rundt halsen, spurte meg om jeg tok det, og da jeg sa nei, om jeg visste hvor bra det ikke bare var for huden, men også for sener (som forbinder muskler med ben), Ligamenter (forbinder ben med ben) og Bindevev (forbinder muskler med muskler).

Hva mener du med «bra for», spurte jeg, «du holder alt dette elastisk». Og så fikk jeg noe nedslående info om at elastisiteten er på nedadgående etter fylte 25 år og der og da ble jeg en Kollagen-nerd.

Jeg leste og testet og merket at jeg, som aldri hadde hatt særlig mye hår, plutselig hadde hodet fullt og neglene mine ble lange og solide og tålte plutselig all Shellaken jeg bruker i artistlivet mitt.

Det eneste jeg merket skurret ørlite var kollagenets opphav. Blir man nerd, leser man alt man kommer over og merker seg hvem, hva og hvordan på en helt annen måte. Nå gidder jeg ikke gå inn på hva den animalske collagen-kilden er (google it), men la oss bare si at jeg ble lykkelig da jeg endelig fant et 100 % naturlig og bærekraftig alternativ! 

Seagardens Marint Kollagen er laget av torskeskinn, det vil si at når torsken er fanget, fileteres den til mat og istedenfor å kaste skinnet lages det kollagen av det.

Dette gjøres i det Nordlige Atlanterhavet så 100 % naturlige ingredienser, høykvalitets råvarer og de som står bak produktet (Seagarden), samarbeider med universitetet i Bergen, NTNU og «The Arctic University of Norway».

Så mitt første sponsede blog-innlegg gir jeg til Seagarden, nå har jeg brukt Marint Kollagen i over tre måneder og jeg gleder meg til å fortelle dere om virkningen av dette!

You had me at «Elastisk», for å si det sånn. ;-)

Foto: Julie Christine Krøvel

Flere artikler

Forrige Neste

Relaterte Produkter

Social Proof