Fem tips for en bedre hjemmekontorhverdag

Fem tips for en bedre hjemmekontorhverdag

 


Er du en av mange som sitter på hjemmekontor og begynner å bli litt lei? Kanskje savner du kollegaer, det å komme seg ut og de faste rammene man har når man sitter på kontoret?


Her kommer noen tips for å gjøre jobbhverdagen litt bedre:

 

1. Faste rutiner og skille mellom jobb og fritid


 Vi er vanedyr, og det å stå opp, starte og avslutte arbeidsdagen, og spise lunsj til samme tid er en fin måte å få en god flyt i hverdagen på hjemmekontoret. Kle deg ordentlig når du er på jobb, og pakk ned arbeidsutstyret når du er ferdig for dagen.

 

2. Fast arbeidsplass og riktig utstyr


Ha en fast arbeidsplass, slik at du kan lage et skille mellom arbeid og fritid og jobbe uforstyrret. Har du ikke kontorpult og ordentlig stol kan det være en god idé å skaffe seg dette, slik at man kan jobbe i riktig arbeidsstilling og unngå belastningsskader. Godt med lys og ventilasjon er også viktig å tenke på.

 

3. Ta pauser 


Å sitte stille hele dagen er ikke bra for kroppen vår, og konsentrasjonen går ned uten jevnlige pauser. Ta deg en strekk minst én gang i timen, det finnes mange fine programmer på nettet som tar rundt 5 minutter. Dette forebygger skade og holder hodet klart.

 

4. Kom deg ut i sola!


Nå er det endelig lysere tider, og når man har hjemmekontor er det ekstra viktig å prøve å komme seg ut og få litt dagslys. Ta en spasertur i lunsjen; det gjør godt for både kropp og sinn, og du får litt D-vitamin i samme slengen.

 

5. Planlegg arbeidsdagen og sett opp faste møter


Lag en oversikt over hva som skal gjøres hver uke, og planlegg senest dagen før hva du skal gjøre dagen etter. Du kan bruke kalenderen din, og det finnes mange fine arbeidsverktøy på nett; som tasks i Office 365, teams, trello, HubSpot eller lignende. Forsøk å sette opp faste møter med kollegaer. Forutsigbarheten dette gir gjør det lettere å få forberedt seg ordentlig og holdt seg oppdatert. 

 

Kanskje har du lyst til å starte en ny rutine som gjør kroppen godt? Start dagen med en deilig kopp te med kollagen. 

Flere artikler

Forrige Neste

Relaterte Produkter

Social Proof