Gjør huden sommerklar og glødende 

Gjør huden sommerklar og glødende 

 

 

Nå begynner det å nærme seg shorts og kjolevær, og kanskje det til og med kan friste å ta en tur på stranda for å få litt sol på kroppen?

De fleste liker å få litt farge på kroppen om sommeren, vi har derfor laget en guide for hvordan man best mulig kan forberede huden på den deilige, men også farlige sola.

Noen ønsker kanskje å jukse litt, og heller bruke selvbruning for få en frisk sommerglød. Her kan du lese om hvordan du får best mulig resultat.

For å gi huden best mulig forutsetninger for å få en jevn og fin brunfarge og samtidig unngå å ta skade av solingen kan det være lurt å huske på følgende:

 

Ha gode grunnleggende hudpleierutiner:

 

Rens huden hver dag. Både i løpet av dagen og natta er huden i kontakt med forurensing fra lufta, sminke, talg og nå i disse dager munnbind. Det er en god rutine å vaske huden skånsomt morgen og kveld, for å sørge for at smusset fjernes og huden er klar for neste steg.

Peeling en lett peeling av huden kan være lurt, hvor ofte du bør gjøre dette er avhengig av hudtypen din, det kan være lurt å unngå peeling som inneholder syre, dette kan gjøre huden ekstra ømfintlig for stråling. Peeling fjerner døde hudceller, og gjør huden mottagelig for fuktighet og pleie. Du mister og fornyer hele 50 millioner hudceller hver eneste dag!

Nok fuktighet Etter rens og/eller peeling er det fint å bruke en fuktighetskrem tilpasset din hudtype. Om kvelden kan det være fint å bruke kremer med pleiende stoffer slik at dette kan få virke i løpet av natta. På nattestid går huden inn i fornyelsesmodus, den regenererer nye hudceller i tillegg til å sirkulere oksygen og næringsstoffer. På dagtid er det fint med en lettere krem, særlig om du bruker sminke. 

Solbeskyttelse er du mye ute i løpet av dagen, bør du bruke solfaktor. Dette beskytter huden mot UV-stråling som kan være skadelig for huden. Ifølge The Skin Cancer Foundation er mer enn 90 prosent av de synlige endringene som forbindes med hudens aldring forårsaket av sola!1

 

Skal du sole deg, er det lurt å gjøre litt grunnarbeid:

 

Peel hele kroppen, gjerne med en blanding av olivenolje og havsalt. Dette fjerner døde hudceller, saltet renser og olivenoljen gir fukt til huden. Gjør gjerne dette én til to ganger i uka før du begynner å sole deg, og fortsett med dette gjennom sommeren. Da vil brunfargen bli jevnere og sitte lenger. 

Husk høy faktor på solkremen, og sjekk at den ikke har gått ut på dato. Har den gått ut på dato mister den effekt, og du risikerer mindre beskyttelse mot UV-strålingen. I starten av sesongen er det smart å starte med høy faktor, og deretter gradvis gå ned etter hvert som huden venner seg til sola og du har et ok grunnlag.

Riktig påført blokkerer solkrem med SPF 50 98 prosent av UVB-strålene. I Norge er det ikke lov å merke solkrem med høyere faktor enn 50, men ønsker du enda mer beskyttelse kan du se etter SPF 50+ på etiketten. Solkrem med SPF 50+ har blitt testet til minimum SPF 60.

 

Tips: Oppbevar solkremen i kjøleskapet, da holder den seg best.

 

Pass på å ikke være for lenge i sola i starten av sesongen. Hold deg gjerne i skyggen midt på dagen når sola er sterkest. Husk å smøre deg med solkrem jevnlig, spesielt om du har badet. Smør deg helst annenhver time.

Husk å smøre all hud som utsettes for stråling, det er lett å glemme områder som føtter, ører, lepper og områder som er nær skille til badetøy. Hår og hodebunn tar også skade av sol, og bør beskyttes. Det finnes egne hårpleieprodukter som beskytter mot sola. Ettersom huden i ansiktet og på brystet er ekstra tynn og utsatt, kan det være lurt å bruke caps eller solhatt.

 

Da er det bare å nyte sola, og huske på de tipsene vi har kommet med. 

- Det kommer huden din til å takke deg for!

 

 

Klikk her for å lese om Seagarden sine produkter, og hvordan kollagen kan hjelpe med å opprettholde en sunn og frisk hud!

 

 1. Taylor CR, Stern RS, Leyden JJ, Gilchrest BA. Photoaging/photodamage and photoprotection. J Am Acad Dermatol1990; 22:1-15.

Flere artikler

Forrige Neste

Relaterte Produkter

Social Proof