Grøtrester? Lag rislapper eller vafler!

Grøtrester? Lag rislapper eller vafler!Mange som spiser risengrynsgrøt i jula opplever å sitte igjen med rester. Dette kan man bruke til så mangt, ofte blir det kanskje riskrem til dessert, men det finnes mange andre bruksområder for julegrøten!

Hva med å lage noen saftige rislapper, eller vafler? Dette passer godt å servere til julefrokosten, eller lunsjen, og smaker godt med både søtt og salt pålegg.

Kollagenpulveret til Seagarden tåler fint varmebehandling, og kan dermed tilsettes røra og stekes uten at det går ut over kvaliteten. Så hva med å tilsette en lite kollagenboost til lappene eller vaflene?

Her kommer oppskrift på både lapper og vafler med kollagen, så er det opp til deg hva du har på av pålegg, eller om du spiser dem som de er:

Rislapper med kollagen

  • Visp sammen 1 egg, 2 ss Pure kollagenpulver og 1 dl hvetemel, og rør inn ca. 5 dl kald risengrynsgrøt. Spe eventuelt med litt melk dersom røra blir for tykk.

Dersom du vil krydre røra litt ekstra kan du for eksempel ha i litt kanel, eller hva med litt pepperkakekrydder? 

Stek lappene i litt smør på middels varme, oppskriften holder til rundt 10 lapper. Har du mye julekaker igjen kan du kanskje pynte lappene med litt knuste småkaker og rømme? Eller du kan pynte med litt bær for helsas skyld.

Risvafler med kollagen

  • Visp sammen 5 dl kald grøt og 2 egg, rør inn 2 dl hvetemel, 2 ss Pure kollagenpulver, 2 ts bakepulver og melk til du har en passende tykk røre. Her kan du også eksperimentere med ulike krydder, eller kanskje litt raspet brunost eller knuste pepperkaker i røra?

Stek med litt fett i vaffeljernet, oppskriften holder til rundt 10 plater. Pynt med det du måtte ønske, kanskje til og med litt pinnekjøttrester er godt på?

 

Fortsatt god jul!

 

Flere artikler

Forrige Neste

Relaterte Produkter

Social Proof