Gulrotsuppe

GulrotsuppePrøv en deilig gulrotsuppe spekket med vitaminer, fiber og antioksidanter for en glødende hud, sunn mage og et sterkt immunforsvar.

Betakaroten er en kraftig antioksidant, og sammen med vitamin C og flavonoider fra løken gir denne suppen et boost til både hud og immunforsvar.

Når grønnsakene stekes i ovnen vil det gi en deilig karamellisering som gir suppen en ekstra smaksdimensjon. Behold skallet til potet og gulrot på, det er her mesteparten av vitaminene befinner seg!

Gurkemeie, chili, ingefær og hvitløk bidrar ikke bare med varm og rund kryddersmak, disse krydderne inneholder en rekke helsebringende stoffer som vi bør få i oss mer av.

 

Oppskrift (holder til 6-8 porsjoner)

Ca. 10 gulrøtter i biter

3 poteter i biter

2 store gule løk i biter

3 fedd hvitløk, grovhakket

1 chili grovhakket, med frø

1 rød paprika grovkuttet

 

Legg grønnsakene i en ildfast form og krydre med hvitløk, chilli, salt og pepper og en god slump olivenolje. Bland godt og stek i ca. 20-30 minutter ved 200 grader, til grønsakene er myke og begynner å brunes. Ta av folien når det er 10 minutter igjen av steketiden.

 

Skyll 4 dl linser i kaldt vann. Kok opp vann linsene, og kok dem møre. Ta av skum som dannes underveis, da dette har en bitter smak.

Når linsene er ferdig kan du tilsette :

 

1 liter vann

1 ss karripulver eller curry paste om du har

1 ts gurkemeie

1-2 ts salt (smak til)

1 ss pepper

1 ss paprikapulver

1 ss hvitløkspulver

1 ss hakket ingefær

1 ss peanøttsmør

1 ts dijonsennep

1/2 hakket purre

1 boks kokosmelk

1 ss Pure Marine Collagen per porsjon, røres inn ved servering

 

Kok opp, og bland inn 2/3 av de stekte grønnsakene.

Mos med stavmikser til blandingen er jevn.

 

Smak til med salt, pepper eller annet krydder. Ønsker du en rundere smal kan du tilsette mer kokosmelk eller peanøttsmør.

 

Rør inn en spiseskje kollagen per porsjon suppe ved servering. Kutt opp resten av grønnsakene, og strø over suppetallerkenen sammen med hakket koriander, litt trøffel- eller olivenolje og kanskje litt rømme for de som liker det.

Server med naanbrød eller nystekte rundstykker til. 

 

Nyt med god samvittighet!

 

Flere artikler

Forrige Neste

Relaterte Produkter

Social Proof