Visste du at kollagen er en type protein?

Visste du at kollagen er en type protein?

…Men hva er egentlig proteiner?

Proteiner er store molekyler som finnes i alle levende organismer, og er på mange måter kroppens byggesteiner.

Et protein består av mindre bestanddeler som heter aminosyrer, disse binder seg sammen til lange kjeder. Hvert protein har en unik rekkefølge av aminosyrer. Denne rekkefølgen bestemmer hvilke egenskaper proteinet har, og hvordan det fungerer i kroppen. Det er om lag 20 forskjellige aminosyrer som danner de ulike proteinene.

Proteiner varierer veldig i størrelse; de største har over 80 000 aminosyrer, mens de minste består av ganske få. Kjeder med mindre enn 50 aminosyrer kalles vanligvis peptider. 

Menneskekroppen inneholder rundt 100 000 forskjellige proteinertyper. Der danner de lange fibre som gjør kroppen fleksibel. Kollagen finnes i hud, hår og negler, samt i muskler, skjelett og bindevev som leddbånd, sener og brusk. Det gjør huden vannavstøtende og gir den stor strekkfasthet, som gjør at den kan beskytte oss mot blant annet bakterier og virus. Når kollagenproduksjonen i huden synker ved økende alder får vi rynker, og sener og brusk mister noe av elastisiteten.

Pure-kollagenpulveret til Seagarden består av 95 % proteiner, og er uten tilsetningsstoffer. Det er framstilt av villfanget torsk og har høy biotilgjengelighet, det vil si det tas lettere opp i kroppen, faktisk 1,5 gang lettere enn bovint kollagen.

Bland det i kaffen, favorittyoghurten eller bare et glass vann for en sunn og næringsrik start på dagen!

Flere artikler

Forrige Neste

Relaterte Produkter

Social Proof