Kollagen kort forklart

Kollagen kort forklart

 

Det er lett å føle at man ikke har helt oversikt over hva som er hva i kosttilskudd-verdenen, og å vite hva ulike produkter skal være godt for. For hva er egentlig kollagen, og hvorfor trenger vi dette for å ha en smidig og frisk hud og kropp?

 

 
Kollagen er et strukturelt protein vi har i kroppen, som betyr at det har som formål å gi vev dets form, styrke og elastisitet. Kollagenproteinene står for rundt 25 % av kroppens samlede proteinmasse, og finnes i blant annet bindevev, muskler, ledd, bein, sener, tarmhinnevegg og hud. 

Kollagen har som funksjon å gi vevet dets fasthet og strekkstyrke. I huden, for eksempel, utgjør kollagen opp mot 75 % av støttestrukturen. Man kan se på kollagen som rammen til en madrass, den gir huden struktur og støtte. Fjærene er elastin mens fyllet består av hyaluronsyre. I ledd og sener, tarm og bindevev er kollagen avgjørende for å holde strukturene faste, stabile og hele.

Etter hvert som vi blir eldre, synker kollagenproduksjonen i kroppen med rundt 2 % per år. Dette medfører på sikt det vi ser på som typiske tegn på aldring, som rynker, tørr hud, smerter i ledd som hofter og knær samt mindre muskelmasse og beinskjørhet.

Andre faktorer som også påvirker kollagenproduksjonen er røyking, forurensing, stress, UV-stråling, kosthold, alkohol og fysisk aktivitet.

 

Så hvordan kan man holde kollagenproduksjonen best mulig ved like?

Ved å spise sunt og variert, holde seg i form, bruke solkrem og minimere alkohol- og tobakkinntaket gir man kroppen de beste forutsetningene til å ha en sunn hud og frisk kropp.     

Å innta de aminosyrene som kroppen trenger for å lage kollagen, og ikke klarer å produsere selv, er også avgjørende. Dette kan man tilføre gjennom kosten, men det er også mulig å få dette gjennom å ta et tilskudd av kollagen. Da får man i seg de essensielle aminosyrene kroppen trenger for å produsere kollagen på en enkel og effektiv måte.  

Marint kollagen har vist seg å være ekstra effektivt ettersom det tas opp opp mot 1,5 ganger raskere enn bovint kollagen, og de små peptidene fraktes deretter dit de trengs i kroppen. Studier har vist en forbedring av huden etter 6-8 uker, og mange melder om økt fuktighet og elastisitet i huden etter de begynte med kollagentilskudd.*

Pulveret er enkelt å blande i kald eller varm drikke, eller i morgengrøten eller yoghurten.

 

Ønsker du vite mer  om kollagen, ta gjerne kontakt med vårt kundeserviceteam og kvalitetsansvarlig. 

 

 Her kan du lese mer om våre produkter!

 

* https://seagarden.no/blogs/oppskrifter/positive-effekt-pa-hud 

Flere artikler

Forrige Neste

Relaterte Produkter

Social Proof