Fem tips for nye rutiner

Fem tips for nye rutiner

 

 

Etter ferien er mange gjerne motivert til å starte med nye og bedre rutiner. Enten det er å spise sunnere, stå opp til fast tid eller begynne å trene, kan det være greit å vite litt om det å endre vaner for å ikke falle tilbake til den gamle u(vanen) etter kort tid.

 

Her kommer 5 gode tips når du skal implementere en ny rutine i hverdagen: 

 

  1. Sett av nok tid og ha tålmodighet

En vane eller uvane er en automatisk handling, som betyr at du aktivt må gjenta den nye vanen nok antall ganger for å også få automatisert også denne- noe som tar tid.

 

  1. Lag SMART-mål for endringen du ønsker å få til, altså mål som er 

S-spesifikke

M-målbare

A-akseptable

R-realistiske

T-tidsbestemte

Lag gjerne både store, langsiktige mål og små, kortsiktige mål som er konkrete og overkommelige

 

  1. Forbered deg på en glipp eller tre

Det vil sannsynligvis før eller senere skje at du faller tilbake til den gamle vanen eller uvanen. Det er naturlig, og det handler om å takle det på en god måte. Prøv å finne ut av årsaken, og hvordan komme raskt tilbake til den nye rutinen du ønsker. Løpet er på ingen måte kjørt om det skjer! Tenk på det som et lite tilbakeskritt som gir deg muligheten til å aktivt øve enda mer på den nye vanen for å få den godt automatisert.

 

  1. Kartlegg risikosituasjoner

Det kan være greit å tenke over om hverdagen din har konkrete situasjoner der fristelsene er ekstra store eller motivasjonen lavere enn ellers. Er det noe du kan endre på eller gjøre for å være bedre forberedt på disse situasjonene?

 

  1. Lag en avtale

Få med deg en venn, partner eller kanskje hele familien på laget som kan støtte deg i endringen. Kanskje har de også lyst til å innføre den samme rutinen selv slik at dere kan gjøre det sammen? Dette motiverer og gjør at du kanskje føler deg ekstra forpliktet til å gjennomføre endringen.

 

God høst, og lykke til med din nye rutine!


 
 


Ekte, ærlig og 100 % norsk 

Seagarden produserer hydrolyserte marine kollagenpeptider og marint kosttilskudd utelukkende fra villfanget fisk.

Vi bruker råvarer fra bærekraftig fiske og er stolte av å være Skandinavias eneste produsent av kollagen, produsert på Avaldsnes utenfor Haugesund.

Seagarden kollagentilskudd - vår bestselger - er type I + III kollagen laget av skinn av villfanget torsk (MSC-sertifiserte råvarer) fra det krystallklare, kalde vannet i Nord-Atlanteren.

Kollagen hjelper med å opprettholde kroppens styrke og fleksibilitet, og finnes særlig i hud og i alle typer bindevev.

Våre produkter passer for aktive mennesker som ønsker en sunn livsstil, har utfordringer med muskel-skjelett systemet og for de som ønsker skjønnhet innenfra.
Alle våre produkter er selvsagt 100 % naturlige og uten uønskede ingredienser og forurensende stoffer.

Flere artikler

Forrige Neste

Relaterte Produkter

Social Proof