Selvbrungingsguide -bli brun uten sol

Selvbrungingsguide -bli brun uten sol

 

Har du lyst til å tyvstarte sommeren, eller tilføre litt ekstra farge -uten at huden tar skade? Da kan selvbruning være noe for deg.

 

Dette er kanskje noe en del kvier seg for etter å ha sett eller hørt om tilfeller der noen ikke har vært helt heldige, med strekete ujevn eller skjoldete hud farge, -ikke særlig pent. Men gjør man en grundig jobb med riktiggodt forarbeid og bruker litt tid på det, kan det resultatet bli riktig så pent.

Mange sverger til nettopp denne veien til selvbruningsprodukter for å oppnå brunfarge i stedet for å sole seg, dette for å beskytte huden mot stråling og tidlig aldring.   

 

Slik gjør du:

 

Forarbeidet er en viktig og ofte helt avgjørende for en vellykket selvbruningsprosess. For å sikre et jevnt grunnlag, bør huden peeles for å bli kvitt døde hudceller. Peel gjerne hele kroppen et par ganger i løpet av uken før du skal bruke bruker selvbruning. Det kan også være en fordel å være nybarbert, så slik at fargen ikke setter seg rundt hårsekkene.

Gjør du dette i dusjen, er det lurt å avslutte med kaldt vann slik at porene lukker seg. Barber deg helst dagen før du skal bruke selvbruningen, så huden får tid til å hvile. Har du dårlig tid er det anbefalt å vente minst én time.

 

Fukt. Smør kroppen med et tynt lag fuktighetskrem. Smør områder med tykk/tørr hud med ekstra fet krem for å unngå mørkere hud her. Selvbruningskremen vil sette seg ekstra godt der det er tørr/tykk hud, og det er derfor lurt å smøre disse områdene (albuer, knær, hender, nederst på foten, akillesen/bak hælen) med fuktighetskrem før du tar på selvbruningen. Pass gjerne på håndleddene, og smør dem med litt ekstra fuktighetskrem for å unngå et brått skille.

 

Selve påføringen av selvbruningskremen bør gjøres i lange drag for et jevnt resultat. Noen typer selvbruning er tilsatt ekstra farge slik at du ser hvor mye du har påført, men ikke alle typene har denne funksjonen og da er det ekstra viktig å være nøye med påføringen for å få et jevnt resultat. Husk alle kriker og kroker og påfør så jevnt du klarer. I ansiktet kan det være lurt å blande selvbruningskremen med en fuktighetskrem for et naturlig resultat. Husk halsen og ørene også!

 

La tørke helt. Her er det viktig å være tålmodig. La fuktighetskremen få tørke helt før du kler deg, og kle deg i løse, mørke klær for å være sikker på å unngå flekker på tøyet.

Har du dårlig tid kan du jukse med hårføneren for å tørke kremen fortere. Andre sverger til pudder eller talkum. Har du mulighet, er det aller best å la selvbruningen virke over natta.

Når kremen er tørr er det bare å hoppe i dusjen og skylle huden med lunkent vann (sjekk bruksanvisningen, ikke alle selvbruningstyper må skylles av). Når huden ikke lenger avgir farge er det på tide å gå ut av dusjen, før du tørker huden lett med et mørkt håndkle. Pass på å ikke skrubbe huden. 

 

Nå er du klar! 

 

 Les her om hvordan du kan gjøre huden klar for sommeren!

 

Tips: For en mer gradvis fremgangsmåte kan en kan en «gradual tanning lotion» brukes.

Denne kan brukes alene for å bygge en naturlig glød over en gitt periode med daglig påføring. Med denne metoden er det lettere å kontrollere hvor mørk fargen blir, og det er lavere risiko for ujevne overganger. 

Vedlikehold av brunfargen. Hold huden fuktig, og skrubb huden lett et par ganger i uken for å holde fargen jevn. Bruk gjerne en fuktighetskrem med noe farge, så bevarer du gløden enda lenger.

 

 

 

Nysgjerrig på våre produkter? Klikk her for å lese mer om kollagen og fisketilskudd!

 

 

 

 

Flere artikler

Forrige Neste

Relaterte Produkter

Social Proof