Skreitaco med syltet rødløk

Det er skreisesong, og masse sunn og god fisk å få tak i. Skreien er et torskeslag som har svømt ekstra langt, og derfor sies å ha fastere og finere kjøtt enn kysttorsken.
Hva med å prøve skreitaco med syltet rødløk og tomatsalsa? Hvis du har lyst til å toppe det hele med hjemmelagde tortillas finner du oppskrift på dette under.
Vil du spare litt tid kan du kjøpe ferdig salsa, syltet rødløk og torillalefser – men det smaker aller best med hjemmelaget!
Syltet rødløk
- 1 dl eddik 7%
- 2 dl sukker
- 3 dl vann
- 3 stk rødløk
Slik gjør du
Kok opp vann, eddik og sukker. La koke til sukkeret har løst seg opp
Skjær rødløken i tynne skiver.
Hell laken over løken, sørg for at alt er dekket.
Den syltede rødløken er ferdig etter et par timer, men blir enda bedre om den får stå i noen dager. Så lenge løken er helt dekket av laken, vil den kunne holde seg opptil 2 uker i kjøleskap.
Pico de gallo
- 5 stk modne tomater
- 2 stk rød chili
- 0,5 stk rødløk
- 2 stk hvitløksfedd
- 0,5 potte frisk koriander
- 1 stk lime
- salt
- pepper
Slik gjør du
Bland tomatterningene med den finhakkede løken og chilien. Ha alt i en bolle, vend inn revet limeskall og limesaft Topp med hakket koriander, smak til med salt og pepper.
Skreitaco
- 600 g ferdig renset skreifilet, i biter
- 2 ss korianderpulver
- 2 ss cumminpulver
- 2 ss paprikapulver
- ½ ts salt
Slik gjør du
Rist koriander og cummin i en panne på medium varme i 20 sekunder. Ta pannen av varmen og vend inn paprikapulveret. La pannen stå noen minutter før krydderet flyttes over på en flat tallerken. Tilsett ½ ts salt. Vend fisken i krydderet. Stek fisken på medium varme, cirka to minutter på hver side.
Tortillalefser
Til ca. 10 stk
- 180 g maismel
- 1 ts salt
- 2 ss romtemperert smør
- 1,2 dl vann
Slik gjør du
Kna sammen maismel, salt og smør i en bolle. Tilsett vann og bland godt sammen til en bløt deig. Del deigen i 10 like store deler.
Ha litt vann på hendene og form delene til små boller. Legg en bolle på et ark bakepapir. Form den til en rund sirkel med hendene og legg litt plastfolie over. Kjevle til deigen er ca. 3 mm tykk og du har en liten rund lefse.
Ta av plastfolien og legg lefsen med papiret opp i en varm, tørr stekepanne. Dra forsiktig av bakepapiret etter 15-20 sekunder og stek lefsene i ca. 1 minutt på hver side.
Legg de ferdig stekte tortillalefsene oppå hverandre innpakket i et kjøkkenhåndkle for å unngå at de blir tørre.
Monter lefsene med salsa i bunnen, deretter skreien og syltet rødløk. Topp det hele med oppkuttet avokado og rømme.
Vel bekomme!