Smoothie med gurkemeie og kollagen

Mange forbinder gurkemeie med den knall gul-oransje fargen som ofte brukes som erstatning for safran i lussekatter. Men i tillegg til sin karakteristiske farge gurkemeie har en rekke helsefordeler, og er verdt å bruke mer i hverdagen.
Dette gul-oransje krydderet er vanlig i matlaging i India, Sørøst-Asia og Midtøsten og er en slektning av ingefær.
Det har blitt brukt i India i tusenvis av år som krydder og medisinsk urt.
Curcumin er den viktigste aktive ingrediensen i gurkemeie. Den har betennelsesdempende effekter og er en sterk antioksidant.(1)(2)
For å øke opptaket av curcumin, kan man spise det sammen med svart pepper, som inneholder piperin. Dette er et naturlig stoff som forbedrer absorpsjonen av curcumin med hele 2000% (3). Curcumin er også fettløselig, så det kan være lurt å innta det med noe fett. Oppskriften under inneholder begge deler for maks effekt!
Ingredienser
Gurkemeiepaste:
4 ss gurkemeiepulver
1 dl vann
1 ts malt sort pepper
Smoothie:
2,5 dl frosne ananasbiter
2,5 dl frosne mangobiter
2,5-3 dl kaldt vann
1 ts kokosnøttolje
1 ts skrelt, hakket fersk ingefær
1 ts tilberedt gurkemeiepaste 1 ss Pure Marine Collagen
Framgangsmåte
Først skal du tilberede gurkemeiepasten: Bland gurkemeiepulveret og vannet i en liten kjele på svak varme under omrøring til en pasten er jevn.
Når du har fått en jevn paste, rører du inn sort pepper. Denne oppskriften gir mer enn du trenger for denne smoothien, så du kan oppbevare resten i en glasskrukke i kjøleskapet i opptil 2 uker.
Deretter tar du alle smoothieingrediensene i en blender.
Bland ingrediensene til smoothen er jevn.
Nytes umiddelbart!