Spiser du nok fisk?

Spiser du nok fisk?

Kostholdsundersøkelser viser at inntaket av fisk går ned. Nordmenn spiser faktisk 15 % mindre fisk enn i fjor, og det er særlig de yngre konsumentene som er grunnen til dette.

Fisk inneholder mange viktige næringsstoffer, og det er anbefalt med et inntak på 300-450 g pr. uke, hvorav minst 200 g bør være fet fisk.

Ikke alle får til dette i en hektisk hverdag, og kan derfor ha nytte av å ta kosttilskudd. Seagarden fisketilskudd inneholder tre ulike typer hvit fisk, er laget på en skånsom måte som tar vare på næringsstoffene, og bruker hele fisken, i stedet for bare filetene. Dette gjør at næringsinnholdet blir mye høyere enn ved inntak av fileter, som er vanlig i dagens kosthold.

 

Godt for blant annet immunforsvaret og benbygningen

 

Seagarden Fisketilskudd er et unikt produkt fullt av marine ingredienser fra en næringsrik blanding av villfanget hvitfisk; torsk, sei og hyse. Fisketilskudd inneholder hele 66% protein, med alle de ni essensielle aminosyrene samt kalsium, fosfor, jod, selen, marine omega-3 fettsyrer (EPA+DHA) samt vitamin B12. Fisketilskudd inneholder også verdier av jern, sink, kalium, mangan, magnesium, vitamin A, B2, B3, folat, D3 og E.

Her kan du lese litt om de ulike komponentene i fisketilskudd og hvorfor de er viktige for kroppen vår:


Selen
En av naturens kraftigste antioksidanter, og utgjør en viktig del av kroppens immun- og antioksidantforsvar. Selen kan forebygge mange typer kreft, hjerte- og karsykdommer, allergier, samt være med å styrke immunforsvaret ditt. Lavt inntak av selen er blitt relatert til økt risiko for kreft, og økt dødelighet ved kreft. Fisk er en god selenkilde, den inneholder 300-500 µg selen per kg, men fordi fiskeforbruket i Norge er lavere enn kjøttforbruket, får mange i seg for lite selen.

Jod
Et essensielt sporstoff som er nødvendig for at skjoldbruskkjertelen kan produsere livsviktige hormoner. Jod kan ikke dannes i kroppen og må tilføres via mat og drikke.  Mager fisk er en av de viktigste kildene til jod i det norske kostholdet, og inneholder dobbelt så mye jod som fet fisk. Jod er viktig for barn som vokser for å sikre normal vekst og utviklingen av sentralnervesystemet. Derfor er det også viktig at gravide får i seg anbefalt mengde  jod. Jodmangel kan medføre lavt stoffskifte og struma.

Fosfor
Viktig for sterkt benvev, sterke tenner og fettsyretransport. Det er også viktig for frigjøring av energi, samt regulering av stoffskiftet.  Fosfor kan ikke dannes i kroppen og må tilføres via mat og drikke.

Omega3 EPA+DHA 
Essensielle fettsyrer som må tilføres gjennom kosthold/kosttilskudd. En rekke studier har vist at Omega-3-fettsyrene EPA og DHA kan være gunstig med tanke på hjerte- og karsykdommer, ulike former for kreft, Alzheimers og benskjørhet, og barns mentale utvikling. Mange tror fet fisk og tran er den eneste kilden til Omega3, men forskning har vist at også et inntak av hvit fisk kan redusere triglyseridnivået i blodet. Hvit fisk er en undervurdert kilde til omega 3. Tar man Seagarden fisketilskudd i stedet for tran, får man også i seg fiskeproteiner og jod, samt resten av fisken - helt naturlig.

Kalsium 
Den viktigste byggesteinen i skjelettet vårt, og en viktig komponent for alt støttevev i kroppen. Kalsium er også viktig for at muskler, hjerte og nervesystem skal fungere normalt, og for muskelsammentrekningene, hjerterytmen, funksjonen til nervesystemet og for at blodet skal koagulere.

Vitamin B12 
Produseres ikke i kroppen og må tilføres gjennom kosten/kosttilskudd. B12 bidrar bl.a. til dannelsen av røde blodceller og normal nervefunksjon, og er også viktig for dannelse av arvestoff og i omsetningen av fett, karbohydrat og protein. Man antar at 10% av de eldre i nordiske land lider av B12-mangel.

 

Øvrige ingredienser i Seagarden fisketilskudd:

 

  •  Vitamin D regulerer innholdet av kalsium og fosfor i blodet og styrker benbygningen.
  • Magnesium er viktig for muskelvekst, ledd, opptak av Vitamin D, kolesterol- og blodsukkerbalanse.
  • Jern er viktig for blod og oksygentransport.
  • Mangan er viktig for stoffskiftet, spesielt med hensyn til fett-og karbohydratomsetning.
  • Kalium er viktig for syrebase-balansen i kroppen, og for at nerver, muskler og nyrer skal fungere normalt.
  • Vitami A stimulerer vekst, utvikling, syn og immunforsvar.
  • Vitamin B2 er nødvendig for energiomsetningen av bl.a. proteiner i kroppen, og viktig for vekst, syn, hud, hår, negler og nervesystemet.
  • Vitamin E styrker immunforsvaret, får sår til å gro fortere, og forbedrer sirkulasjonen i kroppen.

 

Seagarden fisketilskudd, et kosttilskudd som virker!

 

Seagarden Fisketilskudd er et kosttilskudd beregnet til daglig inntak og med lang brukshorisont. Det er laget av 100 % villfanget torsk, hyse og sei og anbefales for alle aldre. Vårt fisketilskudd er heller ikke tilsatt kunstige virkestoffer, vitaminer, smak, luktkamuflering av noe slag – kun fisk, bearbeidet til et 100 % naturlig fisketilskudd. 

 

Klikk her for å lese mer om Seagarden Fisketilskudd!

 

Flere artikler

Forrige Neste

Relaterte Produkter

Social Proof