Sunn kakao

Kakao laget med råkakao og kollagen

Påsken nærmer seg og det planlegges sikkert turer enten det er på fjellet, ved sjøen eller byen. Da er det er alltid deilig med varm sjokolade når man skal pause eller kose seg litt ekstra.

 

I stede for å lage den tradisjonelle varme kakaoen fra ferdig pulver som blandes ut i vann eller ved å varme opp melk og tilsette kakaopulver, kan du lage en sunn og spennende variant med råkakao.

Råkakao og «vanlig» kakao har samme lukt og tekstur.  Forskjellen er hvordan den har blitt behandlet.

Ved tradisjonell behandling av kakaobønner blir de soltørket, fermentert og deretter ristes kakao bønnene i 120 -140 grader i ca en time. Da forsvinner mye av de gode egenskapene med kakaobønnen. En av stoffene som går tapt er planteflavonoidene ettersom disse er følsomme for varme.

Ved fremstilling av råkakao blir ikke bønnene brent, de blir kun soltørket og fermentert. Denne fremgangsmåten som ikke utsetter bønnene for høye temperaturer ved brenning gjør at de fleste vitaminene, mineralene og flavonoidene er intakt.

Råkakao er rik på magnesium, sink, jern, kostfiber og proteiner samt flavonoider.

Flavonoider er en antioksidant som beskytter cellene våre mot skadelige stoffer, ofte kalt frie radikaler.

Med alle disse fordelene kan en sunn kakaovariant kanskje friste litt ekstra?

Hvis du da i tillegg tilsetter en spiseskje med Pure Marine Collagen  får du en skikkelig sunnhetsbombe!

 Vi har laget denne oppskriften som vi håper vil falle i smak!

  • 3 dl valgfri melk (kumelk, mandelmelk, havremelk)
  • 2 ss råkakao pulver
  • 1-2 ss Pure Marine Collagen
  • 1 vaniljestang, vaniljeekstrakt eller vaniljepulver. Smak til den ønskede mengden
  • For mer smak kan du tilsette kanel, og for en ekstra kick kan du ha i chilli eller kajennepepper. En knivsegg med salt vil fremheve smaken.
  • Steviadråper, agavesirup eller honning kan du ha i for å søte.

 Her er det bare å smake seg frem!

 

 

 

 

 

Flere artikler

Forrige

Relaterte Produkter

Social Proof