Varmende chai-te med kollagen!

Nå som vinteren er her og det er kaldt og surt ute, passer det godt med en god kopp te. Chai-te er en type krydret indisk te, ofte tilsatt melk. Faktisk betyr chai te på indisk, så det å kalle det te-te er kanskje litt tullete?
Uansett, dette er en type te med masse smak, krydder og antioksidanter. Ordentlig chai-te er ofte produsert i Assam-regionen og kalles derav Assam-te. Dette får du tak i på steder med godt utvalg av te, gjerne i løsvekt.
Det går også an å få tak i ferdige poser med chai-te, dette kan også brukes, men for mest mulig autentisk smak anbefales Assam-typen.
Ingredienser:
Ingredienser:
- 3 ss chai-te (helst assam) / 2-3 poser chai-te avhengig av styrken
- 1 ts fersk, revet ingefær (jo mer ingefær, jo sterkere blir teen)
- 5 kardemomme, knust
- 1 kanelstang
- 3 nellik
- 3 ss sukker (eller annet søtningsmiddel)
- 1 dl vann
- 5 dl melk
- 5 g Pure Marint Kollagen
Slik går du fram:
- Start med å ha vann og krydderne i en liten kjele. Kok opp, og la det småkoke et par minutter.
- Ha i melk og te. La det stå og småkoke i rundt 15 minutter.
- Ha i sukkeret eller søtningsmiddelet, samt kollagenet. La det stå og småkoke til sukkeret og kollagenet er oppløst.
- Når teen er klar, finner du frem en liten sil. Legg den over koppen eller glasset, og hell te over.
Nyt, og drøm deg bort til eksotiske varmere strøk☕