Visste du dette om vitamin C?

Visste du dette om vitamin C?

  
De fleste har fått med seg at det er bra for kroppen å få i seg nok vitamin C, men vet du hvorfor?

  • Vitamin C, også kalt askorbinsyre, tilhører gruppen «vannløselige vitaminer», som innebærer at det ikke lagres i kroppen, men skilles ut gjennom urinen. Det er derfor viktig med et jevnlig inntak.
  • Mennesket er en av få arter som ikke kan danne vitamin C i kroppen selv, og må derfor få det tilført gjennom kosten.
  • Vitaminet er nødvendig for å regulere kroppens opptak av jern, og kan derfor være viktig for de med jernmangel.
  • Skjørbuk (sykdommen sjømenn fikk på lange reiser i det 15. til 18. århundre) var faktisk en mangel på kollagen forårsaket av vitamin C-mangel.
 Hvorfor ta kollagen med vitamin C?
  • C-vitamin bidrar til den normale dannelsen av kollagen, som blant annet har betydning for elastisiteten i huden, og er den viktigste bestanddelen i brusk, leddbånd, sener og ben.
  • Vitamin C er en antioksidant som bistår immunforsvaret ved å nøytralisere angrep mot kroppen som kan skade celler, proteiner og arvestoff.
Ettersom vitamin C er så viktig for kollagensyntesen, har vi utviklet Marine Collagen + Vitamin C som inneholder kun to ingredienser, -nemlig marint kollagen og høykvalitets C-vitamin fra acerola- som er en naturlig kilde til C-vitamin. Da får du i deg både antioksidanten som har så mange viktige funksjoner; og kollagenpeptider som kan være med å bygge opp kollagenet i hud og bindevev.
Her finner du oppskrift på frisk limonade med vitamin C og kollagen! 

Flere artikler

Forrige Neste

Relaterte Produkter

Social Proof