Fri frakt på bestillinger over kr 649,-

Sunne proteiner

Sunne proteiner

Sunt med protein av mager fisk

Et pre-klinisk forsøk utført ved Haukeland Universitetssykehus i Bergen i 2014 viser til positive effekter av en diett med Seagardens torskeprotein.

Et daglig proteininntak på 20 energiprosent der 25 % av proteinet var fra torsk ga god effekt på helsen ved at toleransen for sukker og mengden betennelsesdempende fettsyrer i kroppen økte, noe som igjen kan gjøre det enklere å gå ned i vekt.

Studien viste positive resultater etter inntak av torskeprotein:

• Indirekte vektnedgang
• Bedre blodsukkerregulering
• Økt insulinfølsomhet
• Betennelsesdempende effekt

Studien viste til lavere blodsukker etter et måltid, noe som kan tyde på bedre regulering av og følsomhet for hormonet insulin. I tillegg viser studien at en diett med torskeprotein økte nivået av de langkjedede omega 3 fettsyrene, EPA og DHA og bedre forholdet mellom omega 6/omega 3.

Bedret toleranse for sukker, bedret insulinsensitivitet og økt mengde betennelsesdempende fettsyrer i kroppen kan gjøre det enklere å gå ned i vekt. Det er fordi at feilregulerte prosesser i kroppen kan føre til fedme. Eksempelvis er insulinnivået ofte høyt hos mange med fedme som har dårlig toleranse for sukker. Insulin er et hormon som signaliserer for økt lagring av fett i fettvev og forverrer dermed situasjonen.

Kilde: Drotningsvik, Aslaug, et al. «A low dietary intake of cod protein is sufficient to increase growth, improve serum and tissue fatty acid compositions, and lower serum postprandial glucose and fasting non-esterified fatty acid concentrations in obese Zucker fa/fa rats.» European journal of nutrition 54.7 (2015): 1151-1160.

Flere artikler

Forrige