Aminosyrer

 

 

Vær sikker på at du får i deg alle de essensielle aminosyrer. Fisketilskudd og Torskeprotein fra Seagarden inneholder alle 9, og flere viktige næringsstoffer.


Se våre produkter


Få i deg alle 9 essensielle aminosyrer med Fisketilskudd og Torskeprotein fra Seagarden. Produktene er 100% naturlige og et flott tillegg til et sunt og variert kosthold, for å få i seg det du trenger av diverse næringsstoffer. 

Hva er egentlig aminosyrer?

Mange har nok hørt om dem, kanskje til og med lært om dem i naturfag på skolen, men det kan være greit å oppdatere kunnskapen.

De viktigste aminosyrene er de 20 som brukes som byggemateriale for proteiner i kroppen vår. Aminosyrene spiller en grunnleggende rolle for oss og er derfor involvert i mange av kroppens kjemiske reaksjoner, som opprettholder kroppens normale funksjoner. 

Det er svært viktig å få i seg nok av disse næringsstoffene, da kroppen ikke produserer proteiner like effektivt uten. I verste fall kan proteinene i muskler og vev svekkes dersom du går for lenge uten tilstrekkelig tilførsel.

Syrene deles opp i tre forskjellige kategorier:

  • essensielle, 
  • ikke-essensielle
  • betingede

De deles etter hvor i kroppen de ulike aminosyrene oppbevares. 

 

Essensielle aminosyrer

Det finnes 9 essensielle aminosyrer: isoleucin, leucin, lysin, metionin, fenylalanin, treonin, tryptofan, valin og histidin. Alle disse finnes i våre kosttilskudd Fisketilskudd.

Essensielle aminosyrer produseres ikke naturlig i kroppen og må tilføres fra eksterne kilder - enten det er matvarer eller tilskudd. De aller fleste av oss er i stand til å få i oss nok av disse dersom vi har et næringsrikt og variert kosthold, men det skader aldri å ta litt ekstra ved siden av. 

 

Ikke-essensielle aminosyrer

De 4 ikke-essensielle aminosyrene produserer kroppen selv: alanin, asparagin, asparaginsyre og glutaminsyre. Disse produseres uansett om du spiser mat som inneholder syrene eller ikke. 

Betingede aminosyrer

Denne siste gruppen produseres kun av kroppen under spesifikke omstendigheter, vanligvis når kroppen skal takle stress eller kjempe mot en sykdom: arginin, cystein, glutamin, tyrosin, glycin, ornitin, prolin og serin. 

 

Hva gjør aminosyrer for kroppen min?

Aminosyrene spiller en rolle i nesten alle kroppens systemer. Blant annet bidrar de til å lage muskler, bindevev og hud, samt hjelper dem å vokse. De trengs for at kroppen skal reparere skader, opprettholde en normal fordøyelse, gi deg energi, produsere hormoner som regulerer humøret vårt, produsere nevrotransmittere og gjøre hud, negler og hår sunt og sterkt. 

 

Kan gi treningsfordeler

Flere av aminosyrene skal lindre utmattethet, forbedre atletisk ytelse, hjelpe restitusjonen av musklene etter en treningsøkt og sørge for at du ikke blir like støl. 

De skal også motvirke muskelsvinn og muskelnedbrytning. For eksempel er det en stor fordel for eldre og skadde som er lenge i sengeleie å supplementere med disse essensielle syrene.

 

Sjekk ut Seagarden i dag!

Vi er Norges eneste produsent av 100% naturlig marint kosttilskudd, laget av villfanget torsk.

Seagarden produserer helt trygge, naturlige kosttilskudd, produsert av råvarer fra villfanget fisk fra det krystallklare, kalde vannet i Nord-Atlanteren. 

Vi er også Skandinavias eneste produsent av marine kollagenpeptider. Seagarden tilbyr forskjellige type kosttilskudd der du får i deg næringsstoffer som marint kollagen, omega3, alle 9 essensielle aminosyrer, vitamin B12 og mange flere.

Sjekk ut Seagardens sortiment på våre nettsider og bestill i dag.

 

Se våre produkter
Social Proof