Collagen plus

 

Seagarden tilbyr produkter med kollagen til gode priser. Noen av produktene våre inneholder naturlig sitron og jordbær smakstilsetninger, i tillegg til naturlig vitamin C fra acerola.

 

Se våre kollagen produkter

 

Hva er Collagen? 

Kollagen er et av de viktigste proteinene i kroppen. Det er den viktigste komponenten i bindevevet som utgjør mange kroppsdeler, blant annet sener, leddbånd, hud og muskler. Faktisk kan det utgjøre hele 25% av den totale proteinmassen. Det kollagen gjør er å gi styrke og struktur til skjelettet og ankerfestet til musklene i bein. 

De siste årene har interessen for kollagentilskudd økt. Økt fokus på markedsføring har ført til at folk generelt sitter på mer kunnskap om produktet og også forstår viktigheten. Flere er litt skeptiske. 

 

Ulike typer kollagen 

Faktisk har hele 28 ulike typer kollagen blitt identifisert og beskrevet. Likevel snakker man i hovedsak om 3 ulike typer:

  • Type I finnes i hele kroppen, unntatt i bruskvevet, og står for det meste av kollagenet i kroppen vår. Det finnes i blant annet hud, hår, negler, sener, leddbånd og beinvev.
  • Type II er den viktigste delen i brusk
  • Vanligvis finnes type III sammen med type I, for eksempel i hud.

Sammen utgjør type I, II og III hele 80-90% av kollagenet i kroppen, der type I utgjør mesteparten.

 

Hvorfor ta kollagen?

Allerede fra vi er i midten av 20 årene, vil kroppens egen produksjon av kollagen og elastin minskes, og kollagenfibrene blir svakere. Dette fører til redusert elastisitet, tynnere og svakere hud, i tillegg til at huden blir tørrere. Når dette skjer oppstår det lettere rynker og linjer. 

Generelt kan man forvente bedre helse med kollagen, som jo er et protein. Proteiner bidrar til vekst av muskelmasse, og å opprettholde den. Det bidrar også til å holde skjelettet sunt og friskt.

Flere studier tyder på at kollagen, via aminosyren glycin, forbedrer elastisiteten og fuktigheten i huden. Høy konsentrasjon av glycin er også med på å motvirke solskader i huden fra UV-B stråler. 

Derfor ser man at kollagenpulver kan hjelpe både på kropp og hud.

 

Når ser man resultater?

Hvor lang tid det tar før man ser resultater vil variere veldig fra person til person. Noen merker endringer etter kort tid, men for andre vil det ta lenger tid. Hva slags form man er i generelt samt hvilken livsstil man har, er å med på å påvirke resultatene. 

 

Hvor kommer kollagen fra?

I alle våre produkter brukes det villfanget fisk fra Nord-Atlanteren. Kollagenproduktene våre, som inneholder kollagen type I + III, er laget av fiskeskinn. 

Vårt mål er å sikre bærekraftig produksjon. Derfor bruker vi biproduktene fra fiskeri og havbruk. Det vil si at når fisken er filetert, bruker vi det verdifulle skinnet. Da får vi det største utbyttet av råvarene, og minst mulig går til spille.

Faktisk blir det årlig igjen ca. 250 000 tonn biprodukter etter filetering. Når disse kastes sløser man med viktige næringsstoffer og proteiner av ypperste kvalitet. Dette vil vi være med på å redusere!

 

Hydrolysert kollagen

Et annet ord for hydrolysert er å klippe opp. Det er nettopp dette som skjer. Molekylene blir delt opp i mange små biter - peptider, som er lettere for kroppen å absorbere.

 

Hvorfor Marint Kollagen vitamin C?

De viktigste tre aminosyrene i kollagen er glycin, prolin og hydroksyprolin. For at prolin skal kunne dannes, som forøvrig er forløperen til hydroksyprolin , trengs det vitamin C Uten dette vil ikke den sistnevnte aminosyren kunne dannes. C vitamin er også en viktig antioksidant som bidrar til normal kollagendannelse, for normal funksjon i bindevev, bein og hud. 

 

Seagarden

Vi i Seagarden selger naturlige marineprodukter som gjør godt for kroppen, for aktive mennesker som ønsker en sunn livsstil. For oss er det også viktig å begrense unødvendige utslipp og sløsing av brukbare råvarer.

 

Kontakt oss

Har du spørsmål vedrørende noen av våre produkter? Ta kontakt med oss i dag, så hjelper vi deg gjerne. På siden vår finner du også en egen side med ofte stilte spørsmål som kan gi deg svar på mye av det du måtte lure på.

 

Kontakt oss

Social Proof