Fri frakt på bestillinger over kr 649,-

100% naturlig norsk kosttilskudd med alle de gode fiskeverdiene i konsentrert form

 

SEAGARDEN FISKETILSKUDD - KOSTTILSKUDD SOM VIRKER 

 

Rik på kalsium, fosfor og jod, som bidrar til å opprettholde energiomsetningen

Rik på vitamin B12, som bidrar til normal energiomsetning og til å redusere tretthet og utmattelse

Kilde til selen, som er en naturlig antioksidant; bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress

 

Seagarden Fisketilskudd er et kosttilskudd beregnet på daglig inntak og med lang brukshorisont. Det skal ikke brukes som erstatning for et variert kosthold, men er ment å underbygge dette, og sikre nok fisk og proteiner i kostholdet.   Seagarden Fisketilskudder laget 100% av villfanget torsk, hyse, og sei, og anbefales for alle aldre. 

Seagarden Fisketilskudd er produsert av villfanget, fersk norsk fisk med fokus på å bevare alle naturlige næringsstoffer, mineraler og vitaminer som naturlig del av proteinene. Våre fiskeproteiner er heller ikke tilsatt kunstige virkestoffer, vitaminer, smak, luktkamuflering etc. av noe slag - kun fisk, bearbeidet til 100% naturlige og bioaktive fiskeproteiner.

Med Seagarden Fisketilskudd får du tilført: Proteiner, Omega3 DHA/EPA, Kalsium, Selen, Jod, Fosfor og B12. Norske Fiskeproteiner inneholder også verdier av: Jern, Sink, Kalium, Mangan, Magnesium, Vitamin A, Vitamin D3, Viatamin E, Riboflavin (Vit.B2) Niacin (Vit. B3),Tiamin (Vit.B1) og Folat.

VITAMINER OG MINERALER I SEAGARDEN FISKETILSKUDD


Selen
En av naturens kraftigste antioksidanter, og utgjør en viktig del av kroppens immun- og antioksidantforsvar. Selen kan forebygge mange typer kreft, hjerte- og karsykdommer, allergier, samt være med å styrke immunforsvaret ditt. Lavt inntak av selen er blitt relatert til økt risiko for kreft, og økt dødelighet ved kreft. Fisk er en god selenkilde, den inneholder 300-500 µg selen per kg, men fordi fiskeforbruket i Norge er lavere enn kjøttforbruket, får mange i seg for lite selen.

Jod
Et essensielt sporstoff som er nødvendig for at skjoldbruskkjertelen kan produsere livsviktige hormoner. Jod kan ikke dannes i kroppen og må tilføres via mat og drikke.  Mager fisk er en av de viktigste kildene til jod i det norske kostholdet, og inneholder dobbelt så mye jod som fet fisk. Jod er viktig for barn som vokser, for å sikre normal vekst og utviklingen av sentralnervesystemet. Derfor er også viktig at gravide får i seg anbefalt mengde  jod. Jodmangel kan medføre lavt stoffskifte og struma.

Fosfor
Viktig for sterkt benvev, sterke tenner og fettsyretransport. Det er også viktig for frigjøring av energi, samt regulering av stoffskiftet.  Fosfor kan ikke dannes i kroppen og må tilføres via mat og drikke.

Omega3 EPA+DHA 
Essensielle fettsyrer som må tilføres gjennom kosthold/kosttilskudd. En rekke studier har vist at Omega-3-fettsyrene EPA og DHA kan være gunstig i forhold til hjerte- og karsykdommer, ulike former for kreft, Alzheimers og benskjørhet, og barns mentale utvikling. Mange tror fet fisk og tran er den eneste kilden til Omega3, men forskning har vist at også hvit fisk reduserte triglyseridnivået i blodet. Hvit fisk er en undervurdert kilde til Omega3. Tar man Norske Fiskeproteiner istedenfor tran får man også i seg fiskeproteinene og jod, samt resten av fisken - helt naturlig.

Kalsium 
Den viktigste byggesteinen i skjelettet vårt, og en viktig komponent for alt støttevev i kroppen. Kalsium er også viktig for at muskler, hjerte og nervesystem skal fungere normalt, og for muskelsammentrekningene, hjerterytmen, funksjonen til nervesystemet og for at blodet skal koagulere.

Vitamin B12 
Produseres ikke i kroppen og må tilføres gjennom kosten/kosttilskudd. B12 bidrar bl.a. til dannelsen av røde blodceller og normal nervefunksjon, og er også viktig for dannelse av arvestoff og i omsetningen av fett, karbohydrat og protein. Man antar at 10% av de eldre i nordiske land lider av B12-mangel.

 

ØVRIGE VERDIER I SEAGARDEN FISKETILSKUDD 


- Vitamin D regulerer innholdet av kalsium og fosfor i blodet og styrker benbygningen.

- Magnesium er viktig for muskelvekst, ledd, opptak av Vitamin D, kolesterol og blodsukkerbalanse.
- Jern er viktig for blod og oksygentransport.
- Mangan er viktig for stoffskiftet, spesielt mhp. fett-og karbohydratomsetning.
- Kalium er viktig for syrebase-balansen i kroppen, og for at nerver, muskler og nyrer skal fungere normalt.
Vitamin A stimulerer vekst, utvikling, synet, immunforsvaret.
Vitamin B2 er nødvendig for energiomsetningen av bl.a. proteiner i kroppen, og viktig for vekst, syn, hud, hår, negler og nervesystemet.
- Vitamin E styrker immunforsvaret, får sår til å gro fortere, og forbedrer sirkulasjonen i kroppen.

Andre gode effekter av Seagarden Fisketilskudd er knyttet til generelle virkninger av å spise fisk jevnlig, slik som senkning av det farlige LDL-kolesterolet, og forbedring av glukoseintoleransen. Studier viser også at fiskeproteiner kan normalisere forhøyet blodtrykk, ha forebyggende effekt på Diabetes 2, og slankende effekt. En stor studie i Stockholm som har fulgt barn fra fødsel til 8-års-alderen viser også at fisk reduserer risiko for allergi betydelig.

Et godt alternativ for de med laktoseintoleranse og de som ikke inntar melk- og meieriprodukter.

 

Anbefalt daglig inntak


1 spiseskje (10 g) av fisketilskudd per dag, røres ut i saft, juice, smoothie eller vann. For en mildere smak kan du tilsette yoghurt, skyr, kesam, kefir eller Biola. Bruk gjerne en shaker. Du kan også tilsette fisketilskudd pulver i fiskesuppe, sauser eller gryter.

 

Kosttilskudd skal ikke erstatte et balansert og variert kosthold. Anbefalt daglig inntak bør ikke overskrides. Oppbevares lukket på et kjølig og tørt sted, utilgjengelig for barn. Kan inneholde spor av fisk og skalldyr. Bør ikke benyttes av personer med fisk og skalldyrallergi.

(Kilder: Apotek1/Forskning.no Jessica Magnusson Karolinska Instituttet, IForm.no, klikk.no, kost1.no, trim.no, nettdoktor.no, norsk leksikon, godt.no.)