Kollagenpulver

 

Det er mange viktige fordeler ved å implementere kollagen i ditt daglige næringsinntak. Kjøp 100 % naturlig kollagenpulver hos Seagarden i dag. 


Se våre produkter


Få i deg alt det gode fra fisk på en enkelt og effektiv måte ved å innføre kosttilskudd fra Seagarden i ditt kosthold. Det er mange fordeler, som du enkelt kan oppnå med å supplere kostholdet med vårt kollagenpulver. 

 

Vi er Seagarden

Seagarden er en norsk produsent av helt naturlig kosttilskudd og tilbyr trygge og effektive produkter til et internasjonalt marked. Vi holder til på Karmøy og har fabrikker både i Senjahopen og i Tromsø. 

Vi tar sikkerhet på alvor og er både ISO 22000-sertifisert, som gjelder matvaresikkerhet, og MSC-sertifisert, som garanterer at alle våre produkter er laget av råvarer fra bærekraftig fiske. 

 

100 % naturlige produkter

Seagarden er stolte av å være den eneste skandinaviske produsenten av marint kollagen, som er produsert av 100 % rene og naturlige råvarer. Alle råvarene vi bruker utvinnes fra villfanget fisk, som igjen kommer fra bærekraftig fiske i Nord-Atlanteren. 

Vi fokuserer hele tiden på utvikling av ingredienser og er opptatt av innovasjon i bransjen for å alltid kunne tilby det beste av naturlige produkter til våre kunder. Derfor samarbeider vi med flere spennende fagmiljøer om innovative utviklingsprosjekter. 

 

Hvorfor er kollagen viktig?

Du har kanskje sett kollagenprodukter på sosiale medier eller i butikk, men vært usikker på hva du får ut av å ta det? Det er mange fordeler ved kollagen, flere enn de mange ytre fordelene som oftest nevnes. 

 

For deg som ønsker skjønnhet innenfra 

Selv om disse estetiske effektene ikke er de viktigste fordelene med vårt kollagenpulver, er de mer enn verdt å nevne. Etter hvert som vi eldes produserer vi mindre kollagen, som går synlig utover både hud, negler og hår. Kollagentilskudd vil dermed kunne ha en god effekt på huden, håret og neglene dine. 

Gjennom en svært omfattende klinisk studie er det bevist at kollagentilskudd som tas oralt har god effekt på å gi huden fukt. Marine kollagenpeptider forbedret, i løpet av åtte uker, hudens fuktighet med 12 %. Etter 12 ukers bruk ble det målt en konsekvent økning av kollagentettheten i huden, økt dermal ekkogenisitet bekreftet dette (1). 

De samme som står bak denne studien kunne også vise til gode resultater når det kommer til reduksjon av linjer og rynker, etter daglig bruk av kollagen. Marint kollagen har også vist seg å ha god effekt innenfor anti-aging og hudens elastisitet (2), dette viser en klinisk studie som ble gjort på en testgruppe av kvinner i 35-55 årsalderen. 

Ta vare på huden din fra du er ung og unngå skade og slitasje når du blir eldre. En god måte å begynne på er kosttilskudd som kollagenpulver fra Seagarden.

 

Hjelper kroppen å fungere bedre 

For å få delene i en bilmotor til å bevege seg og gli lettere, bruker du olje. På samme måte får kollagen ledd, sener og leddbånd til å bevege seg bedre. 

Når kroppens produksjon av kollagen svekkes kan du oppleve å få stivere, hovne og smertefulle ledd, som gjør deg mindre mobil. 

Studier viser ulike positive effekter på fleksibilitet i sener, stabilitet i leddbånd, beinmetabolisme samt muskel - og beinintegritet  etter et inntak av marine kollagenpeptider (3,4).

 

Styrker skjelettet

Når vi tenker på kosttilskudd som skal hjelpe skjelettet vårt, er det som oftest kalsium som dukker opp. Det mange ikke vet er at beina våre også er ⅓ kollagen, og studier viser til at å investere i et godt kollagenpulver kan støtte skjelettet. 

Studier viser positive effekter på beinintegritet og beinmetabolisme (5).

 

Hva er egentlig kollagen?

Kollagen er faktisk en protein - et av de viktigste vi har. Det gir styrke og struktur til både beina i kroppen vår og er ankerfestet til musklene i bein. Kollagen utgjør så mye som 25% av av den totale proteinmassen og er dermed den viktigste av komponentene i bindevev som utgjør muskler, leddbånd, sener og hud. 

Vi snakker i hovedsak om tre typer kollagen, selv om det har blitt identifisert 28 av dem: 

Type I, type II og type III. Disse utgjør faktisk 80-90% av kroppens kollagen - mesteparten er type I. I Seagardens kollagenpulver finner du både type I og III.

Type I finner du i hele kroppen, med unntak av bruskvevet. Det er denne typen som står for hoveddelen av kollagenet vi har i kroppen, i blant annet hår, hud, negler, beinvev, sener og leddbånd. Type II finner du i brusk, og er den viktigste delen der. Type III finner du samme steder som type I. 

 

Hvor finner jeg kollagen?

Kollagen er et protein du finner i matvarer som egg, melk, fisk, kjøtt og soya. Disse er alle “fullverdige proteinkilder” som inneholder alle essensielle proteinkilder. 

Du kan også få i deg kollagen via kosttilskudd, for eksempel kollagenpulver fra Seagarden. Vårt kollagenpulver er laget av fiskeskinn fra villfanget fisk fra Nord-Atlanteren. Det verdifulle, proteinrike skinnet er biprodukter fra fiskeri og havbruk, på denne måten bidrar vi til bærekraftig produksjon. 

Sjekk ut vårt kollagenpulver i dag og merk forskjellen. Kollagen gir mange helsefordeler for kroppens generelle funksjonalitet. Bestill din første pakke i dag!

 


Kontakt oss

Social Proof