Kollagentilskudd

 

Collagen tilskudd blir mer og mer populært etterhvert som folk får mer kunnskap om produktene via markedsføring og internett. Finn ut hvordan det kan hjelpe deg og din kropp!

 

Se våre kollagentilskudd

 

Proteiner

Kroppen vår består av en rekke kjemiske forbindelser, den mest varierte gruppen av disse er protein. Faktisk består et gjennomsnittsmenneske av elleve kilo protein. Hos både dyr og mennesker er protein knyttet til de grunnleggende livsprosessene i kroppen. 

Proteiner finnes i matvarer fra både dyr (animalsk protein) og planter (vegetabilsk protein). Animalsk protein har generelt en bedre sammensetning av aminosyrer enn vegetabilsk protein da de inneholder større mengde av de essensielle aminosyrene. Samtidig er 

animalsk protein lettere tilgjengelig for kroppen enn vegetabilsk.

Protein kan ikke lagres i kroppen, men brytes ned etterhvert, derfor kreves det nytt inntak av protein fra blant annet animalske produkter. Likevel er ikke råvarer fra dyr den eneste kilden til de proteinene kroppen trenger å få gjennom kosthold. Bønner, linser og belgfrukter vil også gi deg det du trenger. Derfor er det ikke noe problem å være vegetarianer så lenge du er bevisst på at du får i deg de næringsstoffene du trenger. 

 

Kollagen tilskudd

25% av totalmassen protein i kroppen er kollagen. Spesielt i lærhud, knokler, brusk og sener finnes mest kollagen. Produksjonen av kollagen og elastin reduseres fra midten av 20-årene. Kroppen vil da ikke lenger ha like god evne til å produsere kollagen, bygd opp av aminosyrene den trenger. 

 

Studier gjort om collagen tilskudd

Flere studier over hele verden er gjennomført for å finne ut av hvordan kollagentilskudd kan hjelpe kroppen. Resultatene er mange og varierende, noen viser til at det reduserer rynker, mens andre sliter med å dokumentere hvor effektivt det er. 

Uansett vil ikke kollagentilskudd ha noen negativ effekt på kroppen når det inntas i regulerte mengder og doseringer. Flere av våre kollagenprodukter er tilsatt vitamin C antioksidant, som bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress, og til normal kollagendannelse, som har betydning for hudens normale funksjon.

 

Hvorfor ta collagen tilskudd?

Ved å ta kollagen tilskudd, viser flere studier at det kan bidra til å opprettholde fuktighet og elastisitet i huden. 

Ved å ta kollagentilskudd - som er naturlig protein - forventes det å få generelt bedre helse,   mer energi, og bedre vedlikehold av muskler. Kollagen er en god proteinkilde og bidrar til å opprettholde og bygge muskler og ben. Et ideelt tilskudd etter trening. 

 

Kollagen tilskudd fra fisk

I alle våre produkter, benytter vi oss av villfanget fisk fra Nord-Atlanteren. Seagarden marint  kollagen er laget av torskeskinn. Vårt mål er å bidra til et mer bærekraftig miljø, der man bruker marine biprodukter.

Dette betyr at vi benytter oss av restene fra filetering av fisk. Det svært verdifulle skinnet bruker vi for å bringe frem næringsstoffer som kollagen og mer. 

Fisk er ikke bare en kilde til Omega 3 men inneholder også mange andre viktige næringsstoffer. Ved at vi bruker biproduktene reduserer vi også  avfall og unødvendig bruk betraktelig. Dette er vi svært stolte av!

 

Hvorfor ta collagen tilskudd?

Ved å ta kollagen tilskudd, viser flere studier at det kan bidra til å opprettholde fuktighet og elastisitet i huden. 

Ved å ta kollagentilskudd - som er naturlig protein - forventes det å få generelt bedre helse, som gir mer energi, og bedre vedlikehold av muskler. Kollagen er en god proteinkilde og bidrar til å opprettholde og bygge muskler og ben. Et ideelt tilskudd etter trening. 

 

Kollagen tilskudd fra fisk

I alle våre produkter, benytter vi oss av villfanget fisk fra Nord-Atlanteren. Produktene våre med kollagen er laget av torskeskinn. Vårt mål er å bidra til et mer bærekraftig miljø, der man bruker biprodukter fra andre bransjer. 

Dette betyr at vi benytter oss av restene fra filetering av fisk. Det svært verdifulle som blir igjen av skinn og hodet bruker vi for å bringe frem næringsstoffer som kollagen og mer. 

Det er viktig å benytte seg av hele råvaren da det ikke bare er i fiskefileten det er Omega 3 og andre stoffer kroppene våre har godt av. Hele fisken inneholder dette, og ved at vi bruker biproduktene reduserer vi avfall og unødvendig bruk betraktelig. Dette er vi svært stolte av!

 

Visste du at kollagen er en god proteinkilde?

Som nevnt øverst i artikkelen er protein svært viktig for kroppen. For at proteiner skal kunne bygges trenger kroppen i alt 20 aminosyrer, 11 av disse klarer kroppen fint å produsere selv, men ni av de må tilføres gjennom kosten. 

De beste kildene til disse er de vi kaller “fullverdige proteinkilder”, de inneholder alle de essensielle aminosyrene. Melk, kjøtt, fisk, egg og soya er nettopp dette, også belgfrukter vil sammen med kornprodukter bli fullverdige proteinkilder.

 

Dette er Seagarden

Vi i Seagarden er opptatt av å kunne tilby kundene våre produkter av god kvalitet til en fornuftig pris. For oss er det også vesentlig at vi kan vise til stor bruk av biprodukter for å redusere utslipp og kast av helt brukbare og gode råvarer som ofte blir kastet i fiskeindustrien.

Du får ca. 5000mg av kollagen per dose. Våre produkter har også en mild, nøytral smak slik at du skal slippe den tydelige fiskesmaken. Flere av våre produkter er også tilsatt 100% naturlige ingredienser og vitaminer for at du skal få enda mer ut av en dose.

 

Kontakt oss

Social Proof