Hvorfor er kollagen så viktig for kroppen?


Kollagennivået minker med 1 - 1,5 % i året fra midten av 20-årene.* Dette er en naturlig del av aldringsprosessen, men påvirkes også av andre faktorer som røyking, forurensing, stress, alkohol, UV-stråling, kosthold og fysisk aktivitet.

Det finnes mange ulike typer kollagen, de vanligste er type I, II og III, og står for ca. 80-90 % av kollagenet i kroppen.
Kollagen type I er den typen vi har mest av, og finnes sammen med type III. Type I og III finner man over hele kroppen, med størst konsentrasjon i bein, muskler, sener, bindevev, hud og tarmcellevegg.
Type II finner man hovedsakelig i brusk og ledd. 

Seagarden Marine Collagen inneholder 85 % kollagen type I og 15 % kollagen type III.

Kjøp våre produkter her!

Opprettholder ben- og muskelstyrke

Glysin er den primære aminosyren i kollagen. En av glysins viktigste roller er å hjelpe danne muskelvev ved å konvertere glukose til energi som gir energi til muskelceller. Det er også knyttet til utskillelse av veksthormon, som er viktig for forbrenningen, muskelvekst og energiomsetning.

Dyreforsøk antyder at det kan bidra til å støtte opptaket av kalsium, fosfor og andre mineraler i kroppen.*  Selv om marint kollagen ikke inneholder kalsium og andre mineraler du vanligvis forbinder med beinhelse. 

Absorpsjonen var også forbundet med aktiviteten til beindannende celler. De beindannende cellene er også  ansvarlige for å skille ut kollagen for å danne den ikke-mineraliserte delen av beinet kalt osteoid. På sikt kan dette bidra til å unngå beintap og forebygge beinskjørhet.

En studie undersøkte effekten av marine kollagenpeptider på kollagenuttrykk og mineralisering i beindannende celler. Marine kollagenpeptider oppregulerte genuttrykket for kollagen-modifiserende enzymer og disse effektene førte til en økt kollagenproduksjon og positive effekter på kollagenkvalitet og mineralisering av matrix i beindannende celler.* 

Viktig for sunne og fleksible ledd og sener

Kollagen er et protein som er spesielt viktig for kroppens ledd og blir ofte betegnet som kroppens naturlige støtdemper. Med alderen minker kroppens egen produksjon av kollagen, og mange kan merke dette blant annet i knær og hofter. Dette kan for mange føre til utfordringer i daglige aktiviteter og påvirke ens livskvalitet.

Kliniske og prekliniske studier viser ulike positive effekter på fleksibilitet i sener, stabilitet i leddbånd, beinmetabolisme samt muskel og beinstyrke etter et inntak av marine kollagenpeptider.**

En studie viste at spesifikke kollagenpeptider økte utrykket for uttrykket for kollagen type I og III betydelig i fibroblaster fra leddbånd og sener. Studien konkluderte med at kollagenpeptider derfor kan være et alternativ for å behandle og forebygge forandringer i leddbånd og sener.* 

Kan gi deg større utbytte av fysisk aktivitet

Marint kollagen fra Seagarden inneholder alle de essensielle aminosyrene kroppen vår trenger. Kollagen er en konsentrert kilde til aminosyren glysin, som hjelper kroppen med å produsere kreatin.*

Kreatin har vist seg å kunne bidra til økt muskelmasse og prestasjon på trening. Kollagen inneholder også prolin, som virker som en antioksidant som beskytter cellene i kroppen mot oksidativt stress og celleskader som kan føre til stølhet etter trening. I kollagen finner du også aminosyren alanin, som er med på å styrke musklene og nervesystemet.

En klinisk studie så på effekter av proteintilskudd i form av type I kollagenpeptider i kombinasjon med styrketrening hos eldre menn med sarkopeni (muskelsvinn). Resultatene viste at sammenlignet med placebo, førte et kollagentilskudd i kombinasjon med styrketrening til ytterligere forbedret kroppssammensetning. Dette var et resultat av at den fettfrie massen og muskelstyrken økte samtidig med at fettmassen ble redusert. * 

Prøv Seagarden Marine Collagen for en aktiv livsstil du også!

"Fisketilskudd gir deg en sunn, frisk og sterk kropp"

Nov 18, 2021 Project Manager

Trygve Hagland (72)

"Sunn og glødende hud gjør meg lykkelig!"

Apr 15, 2021 Project Manager

Demet Gul (33 år), Konsulent  

"Jeg har kjent på at jeg bygger muskler lettere"

Mar 23, 2021 Project Manager

Lise Solie (40 år), Rallykjører.

"Huden min ble mer «livlig» og jeg mistet mindre hår. "

Mar 16, 2021 Project Manager

Mariann Røsholm (50 år), kontormedarbeider

Hva sier forskning om kollagen for en sunn og frisk kropp?

Kan hjelpe mot leddsmerter

En klinisk undersøkelse gjennomføre ved Penn State University i USA viste at kollagentilskudd signifikant reduserte leddsmerter hos alteter sammenlignet med placebogruppen. Studien var randomisert og dobbelt-blind, og ble gjennomført med 157 deltakere over 24 uker i 2005. Les mer om studien her.

Kan øke muskelmasse og -styrke

En klinisk studie så på effekter av proteintilskudd i form av type I kollagenpeptider i kombinasjon med styrketrening hos eldre menn med sarkopeni (muskelsvinn). Resultatene viste at sammenlignet med placebo, førte et kollagentilskudd i kombinasjon med styrketrening til ytterligere forbedret kroppssammensetning. Dette var et resultat av at den fettfrie massen og muskelstyrken økte samtidig med at fettmassen ble redusert. Les mer om studien her.

Behandling av artrose

En dobbeltblind, placebokontrollert, randomisert studie med kollagenpeptider ble utført for å studere effekten av kollagenpeptider for å kontrollere utviklingen av artrose. Behandlingen ble gjennomført over 13 uker på pasienter diagnostisert med kneartrose. Sikkerhet og toleranse ble også evaluert. Studien viste at kollagenpeptider som kosttilskudd kan fungere som behandling av artrose og vedlikehold av ledd.*

Hvorfor Seagarden Marine Collagen?

• Bærekraftige råvarer fra villfanget torsk •
Type I + III kollagen, med små bioaktive peptider – 3 kDa, for enkelt opptak i kroppen
• Produktene er 100 % naturlige
• Ingen kunstige tilsetningsstoffer, konserveringsmidler eller antibiotika
• Unik aminosyreprofil
• 4 000 - 5 000 mg kollagenpeptider per dose
• Høyt proteininnhold, ca. 96 %
• Lett å fordøye, naturlig smak og luktEkte, ærlig og 100 % norsk  


Seagarden produserer hydrolyserte marine kollagenpeptider og marint kosttilskudd utelukkende fra villfanget fisk.

Vi bruker råvarer fra bærekraftig fiske og er stolte av å være Skandinavias eneste produsent av kollagen.

Seagarden kollagentilskudd - vår bestselger - er type I + III kollagen laget av skinn av villfanget torsk (MSC-sertifiserte råvarer) fra det krystallklare, kalde vannet i Nord-Atlanteren.

Kollagen hjelper med å opprettholde kroppens styrke og fleksibilitet, og finnes særlig i hud og i alle typer bindevev.

Våre produkter passer for aktive mennesker som ønsker en sunn livsstil, har utfordringer med muskel-skjelett systemet og for de som ønsker skjønnhet innenfra.
Alle våre produkter er selvsagt 100 % naturlige og uten uønskede ingredienser og forurensende stoffer.
Seagarden Marine Collagen

Marine Collagen 
og Vitamin C (jordbærsmak)

Seagarden Marine Collagen er av type l og lll kollagen fra fiskeskinn (Torsk – Gadus morhua), med korte peptider for raskt opptak i kroppen. Produktet er tilsatt acerola, en naturlig kilde til vitamin C. Vitamin C bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress og til normal kollagendannelse, som har betydning for hudens normale funksjon.

Kollagen er en naturlig komponent i kroppen som finnes i bindevev og hud, og er en stor del av ledd og sener. Fra midten av 20-årene vil kroppens naturlige kollagenproduksjon reduseres.

KJØP MARINE COLLAGEN og vitamin C (jordbærsmak)

Marine Collagen
og Vitamin C (sitronsmak)

Seagarden Marine Collagen med sitron smak er av type l og lll-kollagen fra fiskeskinn (Torsk – Gadus morhua), med korte peptider for raskt opptak i kroppen. Produktet er tilsatt acerola, en naturlig kilde til vitamin C. Vitamin C bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress og til normal kollagendannelse, som har betydning for hudens normale funksjon.

Kollagen er en naturlig komponent i kroppen som finnes i bindevev og hud, og er en stor del av ledd og sener. Fra vi er i midten av 20-årene vil kroppens naturlige kollagenproduksjon reduseres.

KJØP Marine Collagen og VITAMIN C (Sitronsmak)

Marine Collagen Sitron

Seagarden Marine Collagen er av type i og lll-kollagen og produseres fra fiskeskinn (Torsk – Gadus morhua). Det er en god proteinkilde og bidrar til å opprettholde og bygge muskler. Et ideelt tilskudd etter trening.

Kollagen er en naturlig komponent i kroppen som finnes i bindevev og hud, og er en stor del av ledd og sener. Fra vi er i midten av 20-årene vil kroppens naturlige kollagenproduksjon reduseres.

KJØP MARINE COLLAGEN sitron

Pure Marine Collagen

Seagarden Pure Marine Collagen er av type l og lll-kollagen, produsert fra fiskeskinn (torsk). Med sitt høye proteininnhold bidrar marint kollagen til å opprettholde og bygge muskelmasse. Ideelt tilskudd i forbindelse med trening.

Kollagen er en naturlig komponent i kroppen som finnes i bindevev og hud, og er en stor del av ledd og sener. Fra midten av 20-årene vil kroppens naturlige kollagenproduksjon reduseres.

KJØP Pure MARINE COLLAGEN

“Jeg har mindre vondt i ledd og muskler”  


Jeg ble introdusert til Seagarden Marint Kollagen via kollegaer på jobben, og har brukt det i ca. ett år. Jeg føler at det gjør meg vel, og jeg kjenner at jeg har mindre vondt i ledd og muskler. Jeg har også fått mer energi etter at jeg begynte å bruke det. Jeg blander rent marine kollagen i saft og drikker det iskaldt hver morgen. Jeg har blitt nokså avhengig av denne rutinen!

Kjell Abrahamsen (56 år), CFO, Oslo

Ofte stilte spørsmål

Social Proof