Hva er kollagen?

Hvorfor skal du ta kollagen, hva gjør det med kroppen og hvor kommer det fra? Kollagen har vært på markedet i flere år og finnes i mange former.  På denne siden skal vi prøve å gi deg svar på det du lurer på, slik at du kan velge det produktet som passer deg. 

Det reneste og mest effektive norske kollagenet på markedet

Kollagen er en naturlig komponent i kroppen. Proteinet finnes i bindevev og hud, og er en stor del av ledd og sener. Ung hud består av 80 % type I kollagen og rundt 15 % type III kollagen. Med alderen vil kroppens evne til å forny kollagenet reduseres med rundt 1,5 % hvert år.

Seagarden Marine Collagen er framstilt av torskeskinn, som hydrolyseres til små kollagenpeptider for enklere opptak i kroppen. Det inneholder store mengder av aminosyrene glycin, prolin og hydroksyprolin.

Hos Seagarden utvinner vi marine kollagenpeptider ved hjelp av en mild enzymatisk hydrolyse. En produksjonsprosess som er langt mer skånsom enn den som brukes for å utvinne bovine eller porkine peptider. Dessuten opptas marint kollagen opp til 1,5 ganger mer effektivt i kroppen enn kollagen fra pattedyr. Kollagenet vårt har en lav molekylærvekt på 3 kDA, noe som betyr at kollagenpeptidene tas enklere opp i kroppen, og transporteres til blant annet hud, knokler og sener for dannelse av nytt kollagen.

*Sriprya, R and Kumar, R. (2015) Food and Nutrition Sciences. Vol. 6, 1468-1478 

Rent og sikkert, tredjeparts renhetstestet

Hver eneste batch av våre produkter testes for uønskede ingredienser og forurensende stoffer, både av oss selv og av uavhengige laboratorier.

Vi benytter kun de beste råvarene, som er 100% naturlige. Kollagenet fra Seagarden er ikke-GMO, Halal-sertifisert, uten antibiotika og hormoner, samt glutenfritt.

Vi bruker ingredienser fra bærekraftig, MSC-sertifiseret fiskeri.
Seagarden produserer marine kosttilskudd, og forplikter seg til å kun bruke villfanget fisk fra bærekraftig fiske i sin produksjon.

Vi er en aktiv partner I Aquabiopro-fit, et EU-finansiert prosjekt som har til formål å redusere avfall og skape verdier av biprodukter fra fiskerinæringen og europeisk akvakultur. 

Hvorfor kollagen fra Seagarden?

Type 1 kollagen fra skinnet til den ville norsk-arktiske torsken

-100 % naturlig
- Villfanget, ikke oppdrett
- Fra den uberørte sjøen i Norskehavet og Barentshavet

Historien om den norske torsken
Hver vinter skjer det et mirakel i den nordlige delen av Norge. Skreien (førsteklasses norsk-arktisk torsk) vender tilbake fra det iskalde vannet i Barentshavet til deres opprinnelige gyteplasser utenfor den nordlige norskekysten. Denne lange og slitsomme reisen fører til at den vilde torsken utvikler sterke muskler, fast kjøtt, samt en uovertruffen smak og tekstur

Vi bryr oss om havet
Norge var det første landet i verden som innførte en streng kvoteordning for torskefiske. Nå har vi den største og mest bæredyktige torskebestanden i verden, og den norske torskebestanden har vært rekordhøy de siste årene.- er dette oppdatert info, står flere steder om synkende bestand og strengere kvoteordninger de siste årene? Den norske fiskeindustrien er enestående i verden, med tanke på bæredyktig fiske og klar, ren fisk fra Nordatlanteren.-klar fisk? HVA MED og fisk fra det klare, rene vannet i nordatlanteren..? Dette er årsaken til den høye kvaliteten på produktene våre.
Seagarden er den eneste produsenten av marint kollagen i Norge og Skandinavia. I prouksjonen brukes det skinn fra vill torsk, som er et biprodukt fra fiskeindustrien, og sikrer dermed at ingenting går til spille. 

Perfekt som drikk efter trening og for restitution.

Marint kollagen er rikt på aminosyrer, som er avgjørende for muskelreparasjon, ledd, leddbånd og knokler.

Ved å øke kollagenproduksjonen bygger du opp en robust kollagenstruktur i kroppen og styrker bindevevet. Dess sterkere dette bindevevet er - leddbrusk, senebånd - dess lavere er risikoen for skader. 

Kliniske studier viser god effekt på huden

Seagardens klinisk-dermatologiske forsøk ble utført på kvinner i alderen 40-55 år av Dermatest i Tyskland. Seagarden Marine Collagen var godt tolerert og førte til en betydelig økning i hudens fukt. Det viste en gjennomsnittlig økning i fuktighet på 34,8%, og tilfeller med 80,1% økning på det meste. Link: Her kan du lese om forskningen vår.

Kollagen er rik på de aminosyrene som trengs for å danne kreatin – det proteinet hår og negler består av. Prolin, en aminosyre som finnes i store mengder i marint kollagenpeptid, er den viktigste komponenten i kreatin.

Dessuten utgjør kollagen 70 % av dermis, det midterste laget av huden din, som holder roten til hvert enkelt hårstrå. Når kroppen blir mindre effektiv til å produsere kollagen, påvirker det den samlede elastisiteten og dermis’ evne til at holde hårsekkene festet til dermis. 

Perfekt til muskel- og skjelettsystemet - og en kilde til lett fordøyelig protein

Marint kollagen er unikt på grunn av sitt høye innhold av aminosyrer - glycin, prolin og hydroxyprolin. Det er kombinasjonen av disse aminosyrene, peptidenes lengde og deres dannelse av protein, som gir Seagarden kollagen unike egenskaper som styrke, fleksibilitet og elasticitet.

Dessuten inneholder kollagenet vårt en stor andel protein, som bidrar til vekst og vedlikehold av muskelmasse. Det er også viktig i vedlikehold av normale knokler, og dermed støtte til en aktiv livsstil, selv i alderdommen. 

Seagarden kollagen

Pure Marine Collagen

290,-/349,-

Seagarden Pure Marine Collagen er av type 1 kollagen, produsert fra fiskeskinn (torsk). Med sitt høye proteininnhold bidrar marint kollagen til å opprettholde og bygge muskelmasse. Ideelt tilskudd i forbindelse med trening.

Kollagen er en naturlig komponent i kroppen som finnes i bindevev og hud, og er en stor del av ledd og sener. Fra midten av 20-årene vil kroppens naturlige kollagenproduksjon reduseres.

KJØP Pure MARINE COLLAGEN

Marine Collagen 
+ Vitamin C (jordbærsmak)

190,-/235,-

Seagarden Marine Collagen er av type 1 kollagen fra fiskeskinn (Torsk – Gadus morhua), med korte peptider for raskt opptak i kroppen. Produktet er tilsatt acerola, en naturlig kilde til vitamin C. Vitamin C bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress og til normal kollagendannelse, som har betydning for hudens normale funksjon.

Kollagen er en naturlig komponent i kroppen som finnes i bindevev og hud, og er en stor del av ledd og sener. Fra midten av 20-årene vil kroppens naturlige kollagenproduksjon reduseres.

KJØP MARINE COLLAGEN + vitamin C (jordbærsmak)

Marine Collagen Sitron

319,-/359,-

Seagarden Marine Collagen er av type 1 kollagen og produseres fra fiskeskinn (torsk). Det er en god proteinkilde og bidrar til å opprettholde og bygge muskler. Et ideelt tilskudd etter trening.

Kollagen er en naturlig komponent i kroppen som finnes i bindevev og hud, og er en stor del av ledd og sener. Fra vi er i midten av 20-årene vil kroppens naturlige kollagenproduksjon reduseres.

KJØP MARINE COLLAGEN + sitron

Marine Collagen
+ Vitamin C (sitronsmak)

330,-/389,-

Seagarden Marine Collagen med sitron smak er av type 1 kollagen fra fiskeskinn (Torsk – Gadus morhua), med korte peptider for raskt opptak i kroppen. Produktet er tilsatt acerola, en naturlig kilde til vitamin C. Vitamin C bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress og til normal kollagendannelse, som har betydning for hudens normale funksjon.

Kollagen er en naturlig komponent i kroppen som finnes i bindevev og hud, og er en stor del av ledd og sener. Fra vi er i midten av 20-årene vil kroppens naturlige kollagenproduksjon reduseres.

KJØP Marine Collagen + VITAMIN C (Sitronsmak)

“Jeg har aldri hatt mer hår, plutselig er hele hodet fullt. Samtidig er neglene mine blitt sterkere og lengre.”  

Bertine Zetlitz,
Artist og yogainstruktør.

Ofte stilte spørsmål

Social Proof