Fri frakt på bestillinger over kr 649,-

Kollagen reduserer hudens aldringstegn

HVORDAN REDUKSJON AV KOLLAGEN PÅVIRKER HUDENS ALDRING?

Fra midten av 20 årene vil kroppens naturlige produksjon av kollagen og elastin reduseres, og kollagenfibrene blir svakere. Hudens struktur endres og resulterer i svakere og tynnere hud, og en tørrere og mindre elastisk hud. Dette viser seg i form av fine linjer og rynker, samt at det kan påvirke kroppens bindevev som gir stabilitet og fleksibilitet. (7, 11)

Produksjonsceller, kalt fibroblaster, danner hele tiden prokollagen og kompenserer på den måten for nedbrytningen av kollagenfibrene slik at balansen opprettholdes. Prokollagenet omformes videre og tvinnes sammen til sterke og fleksible kollagenfibre.(4, 12) I tillegg har kollagenfibrene en god evne til å binde vann som også bidrar til at hudens overflate holdes fyldig, jevn og elastisk.(11) Det antas at vi mister kollagen med en hastighet på 1,5 % per år, noe som vil si et tap av kollagen på 30 % ved 45 års alderen.(4)

Figuren under viser hvordan en reduksjon i kollagenfibrene påvirker hudens aldring. Rundt 35 års al- deren ser vi en tett og fast struktur mellom kollagenfibrene, elastin og hyaluronsyre. Etter hvert som vi blir eldre ser vi at denne faste og tette strukturen blir svakere og viser seg som rynker. Denne endringen fortsetter med årene og rynkene vil bli mer fremtredende.

 

HVA SIER FORSKNING OM MARINE KOLLAGENPEPTIDER TYPE I?


ØKER HUDENS FUKTIGHET

• Enomfattendekliniskstudieundersøkteeffektenav kollagenpeptidtilskudd på hudens aldringstegn. Et inn- tak av marine kollagenpeptider økte hudens fuktighets- nivå med 12 % over en periode på 8 uker. En konsekvent økning i hudens kollagentetthet over 12 uker ble bekref- tet av økt dermal ekkogenesitet.(7)

• Seagarden gjennomførte i 2017 en klinisk dermatologisk studie der 20 kvinner i alderen 40-55 år brukte Nutricoll Marint Kollagen daglig i 8 uker.

Nutricoll Marint Kollagen ble godt tolerert og førte til en signifikant økning på 34,8 % av hudfuktighet i ansiktet etter 8 ukers inntak. For å lese rapporten, gå til www.seagarden.no.


ANTIAGING EFFEKT PÅ HUDEN

• I en klinisk studie fra 2013 ble det vist at et inntak av marine kollagenpeptider forbedret hudens elasti- sitet, også etter en 4 ukers studie hos en gruppe kvin- ner i alderen 35-55 år. (11)

REDUSERER RYNKER

• Den samme gruppen av forskere viste også at et inntak av kollagenpeptider hadde en positivt innvirk- ning på kroppens egen produksjon av prokollagen type I og elastin samt en reduksjon i øyerynkevolum hos kvinner i alderen 45-65 år. (11)