Fri frakt på bestillinger over kr 649,-

Kollagen forsterker ledd, muskler og skjelett

HVORFOR ER KOLLAGEN VIKTIG FOR LEDD, MUSKEL OG SKJELETTSYSTEMET?

Produkter som inneholder aktive kollagenpep- tider har lenge vært markedsført i USA og Europa. Kliniske og prekliniske studier viser ulike positive effekter på fleksibilitet i sener, stabilitet i leddbånd, beinmetabolisme samt muskel  og beinintegritet etter et inntak av marine kollagenpeptider.

Kollagen er et protein som er spesielt viktig for kroppens ledd og blir ofte betegnet som kroppens naturlige støtdemper. Hele 70 % av brusken du har i leddene er kollagen og dette proteinet er dermed en meget viktig komponent for å opprettholde myke og smidige ledd.

Med alderen synker kroppens egen produksjon av kollagen og mange kan merke dette blant annet i knær og hofter. Dette kan for mange føre til utfordringer i daglige aktiviteter og påvirke ens livskvalitet.

En annen klinisk studie så på effekter av proteintilskudd i form av type I kollagenpeptider i kombinasjon med styrketrening hos eldre menn med sarkopeni. Resultatene viste at sammenlignet med placebo, førte et kollagentilskudd i kombinasjon med styrketrening til ytterligere forbedret kroppssammensetning. Det ved å øke den fettfrie massen og mus- kelstyrken, samt redusere fettmassen. (10)

Spesifikke kollagenpeptider viste seg å betydelig øke uttrykket for kollagen type I og III i fibroblaster fra leddbånd og sener. Studien konkluderte med at kollagenpeptider derfor kan være et alternativ for å behandle og forebygge forandringer i leddbånd og sener. (8)

En studie undersøkte effekten av spesifikke ma- rine kollagenpeptider på kollagenuttrykk, posttranslasjonell modifikasjon og mineralisering i en osteoblastisk cellekultur (beindannende celler). Marine kollagenpeptider oppregulerte genuttrykket for kollagen-modifiserende enzymer og disse effektene førte til en økt kollagensyntese og positive effekter på kollagenkvalitet og mineralisering av matrix i osteoblaster. (9)