Vondt i magen?

Alt fra stress til dårlig kosthold kan potensielt skade det ømfintlige vevet i tarmene.

Seagarden Marine Collagen er lett fordøyelig, og kan bidra til sunn tarmhelse. Aminosyrene glysin og glutamin. kan være spesielt nyttige, ettersom de spiller en viktig rolle i vevet i fordøyelseskanalen. Glysin bidrar til å beskytte mot og håndtere inflammatoriske tarmtilstander.* 

Kollagen spiller også en viktig rolle i funksjonen til dine indre organer. For eksempel er kollagen en del av basestrukturen til nyrefiltrene. Det er også tilstede i karvev, lever og lunger.Les mer om våre produkter, og vår bestselger Seagerden Pure Marine Collagen her!

Kan hjelpe med å øke søvnkvaliteten

Glysin, som er den aminosyren det finnes mest av i kollagen, har vist seg å kunne ha lovende effekt på søvnkvaliteten. Glysin virker som en nevrotransmitter og kan hjelpe med å roe ned sentralnervesystemet, som kan øke søvnkvaliteten, hukommelsen og mental ytelse. En studie viste at inntak av glysin før sengetid økte de selv-oppfattede nivåene av søvnkvaliteten. * 
Det viste også at glysin kunne bidra med å opprettholde en lav kjernetemperatur, som er assosiert med god søvnkvalitet.

Svingninger i blodsukkeret kan også påvirke nattesøvnen negativt, men det å innta marint kollagen (i form av dose på 10 g) har vist seg å kunne holde blodsukkeret stabilt.* 

Prøv å blande en spiseskje Seagarden Marine Collagen med litt gurkemeie i kveldsteen og merk forskjellen selv!


Kan bidra til å oppnå en sunn vektKollagentilskudd kan øke metthetsfølelsen. Dette kan hjelpe vekttap ved å redusere sult, og derfor hvor mange kalorier du spiser på en dag.

Kollagen kan ha denne effekten fordi det er et protein. I følge en studie fra 2020,* øker dietter med høyt proteininnhold metthetshormoner og undertrykker sulthormoner.

Ifølge en studie fra 2008*, kan økt proteininntak også øke kroppstemperaturen, noe som påvirker metthet og energiforbruk. Studien viser også at et høyt inntak av protein i kostholdet kan stimulere muskelvekst og opprettholde muskelmasse.

Har inntak av marine kollagenpeptider effekt på blodsukkeret?

En klinisk studie publisert i The American Journal of the Medical Sciences i 2010 så på inntak av marine kollagenpeptider og effekt på blodsukker og metabolisme. Sammenlignet med pasientkontroller ble det observert signifikant reduserte nivåer av fastende blodsukker, og økte nivåer av insulinfølsomhetsindeks hos pasienter som fikk marine kollagenpeptider.

Marine kollagenpeptider viste seg å kunne bedre glukose- og lipidmetabolisme, insulinfølsomhet, nyrefunksjon og redusere blodtrykk hos pasienter med diabetes type 2 og høyt blodtrykk.* 

Kollagen kan med andre ord hjelpe med å holde blodsukkeret stabilt gjennom dagen, noe som er med på å holde deg opplagt over tid. 

Hvorfor Seagarden Marine Collagen?

• Bærekraftige råvarer fra villfanget torsk
• Type I + III kollagen, med små bioaktive peptider – 3 kDa, for enkelt opptak i kroppen
• Produktene er 100 % naturlige
• Ingen kunstige tilsetningsstoffer, konserveringsmidler eller antibiotika
• Unik aminosyreprofil
• 4 000 - 5 000 mg kollagenpeptider per dose
• Høyt proteininnhold, ca. 96 %
• Lett å fordøye, naturlig smak og luktEkte, ærlig og 100 % norsk 


Seagarden produserer hydrolyserte marine kollagenpeptider og marint kosttilskudd utelukkende fra villfanget fisk.

Vi bruker råvarer fra bærekraftig fiske og er stolte av å være Skandinavias eneste produsent av kollagen, produsert på Avaldsnes utenfor Haugesund.

Seagarden kollagentilskudd - vår bestselger - er type I + III kollagen laget av skinn av villfanget torsk (MSC-sertifiserte råvarer) fra det krystallklare, kalde vannet i Nord-Atlanteren.

Kollagen hjelper med å opprettholde kroppens styrke og fleksibilitet, og finnes særlig i hud og i alle typer bindevev.

Våre produkter passer for aktive mennesker som ønsker en sunn livsstil, har utfordringer med muskel-skjelett systemet og for de som ønsker skjønnhet innenfra.
Alle våre produkter er selvsagt 100 % naturlige og uten uønskede ingredienser og forurensende stoffer.
Seagarden Marine Collagen

Marine Collagen 
og Vitamin C (jordbærsmak)

Seagarden Marine Collagen er av type l og lll kollagen fra fiskeskinn (Torsk – Gadus morhua), med korte peptider for raskt opptak i kroppen. Produktet er tilsatt acerola, en naturlig kilde til vitamin C. Vitamin C bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress og til normal kollagendannelse, som har betydning for hudens normale funksjon.

Kollagen er en naturlig komponent i kroppen som finnes i bindevev og hud, og er en stor del av ledd og sener. Fra midten av 20-årene vil kroppens naturlige kollagenproduksjon reduseres.

KJØP MARINE COLLAGEN og vitamin C (jordbærsmak)

Marine Collagen
og Vitamin C (sitronsmak)

Seagarden Marine Collagen med sitron smak er av type l og lll-kollagen fra fiskeskinn (Torsk – Gadus morhua), med korte peptider for raskt opptak i kroppen. Produktet er tilsatt acerola, en naturlig kilde til vitamin C. Vitamin C bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress og til normal kollagendannelse, som har betydning for hudens normale funksjon.

Kollagen er en naturlig komponent i kroppen som finnes i bindevev og hud, og er en stor del av ledd og sener. Fra vi er i midten av 20-årene vil kroppens naturlige kollagenproduksjon reduseres.

KJØP Marine Collagen og VITAMIN C (Sitronsmak)

Marine Collagen Sitron

Seagarden Marine Collagen er av type i og lll-kollagen og produseres fra fiskeskinn (Torsk – Gadus morhua). Det er en god proteinkilde og bidrar til å opprettholde og bygge muskler. Et ideelt tilskudd etter trening.

Kollagen er en naturlig komponent i kroppen som finnes i bindevev og hud, og er en stor del av ledd og sener. Fra vi er i midten av 20-årene vil kroppens naturlige kollagenproduksjon reduseres.

KJØP MARINE COLLAGEN sitron

Pure Marine Collagen

Seagarden Pure Marine Collagen er av type l og lll-kollagen, produsert fra fiskeskinn (torsk). Med sitt høye proteininnhold bidrar marint kollagen til å opprettholde og bygge muskelmasse. Ideelt tilskudd i forbindelse med trening.

Kollagen er en naturlig komponent i kroppen som finnes i bindevev og hud, og er en stor del av ledd og sener. Fra midten av 20-årene vil kroppens naturlige kollagenproduksjon reduseres.

KJØP Pure MARINE COLLAGEN

“Jeg har mindre vondt i ledd og muskler”  


Jeg ble introdusert til Seagarden Marint Kollagen via kollegaer på jobben, og har brukt det i ca. ett år. Jeg føler at det gjør meg vel, og jeg kjenner at jeg har mindre vondt i ledd og muskler. Jeg har også fått mer energi etter at jeg begynte å bruke det. Jeg blander rent marine kollagen i saft og drikker det iskaldt hver morgen. Jeg har blitt nokså avhengig av denne rutinen!

Kjell Abrahamsen (56 år), CFO, Oslo

Ofte stilte spørsmål

Social Proof