Hvorfor er kollagen viktig for en sunn og frisk kropp?


Kosttilskudd som inneholder aktive kollagenpeptider har lenge vært markedsført i USA og Europa og Asia.

Kollagen står for omtrent en tredel av proteinene i kroppen vår, og kalles ofte “kroppens lim” og naturlige støtdemper.
Kollagenproteinene er av typen strukturelle proteiner som er med på å gi kroppen struktur og styrke, og bindevevet som beskytter ledd, sener og indre organer som lever, nyrer og lunger, består i stor grad av kollagen.
Kollagenproteinenes egenskaper er også viktige for å opprettholde myke og elastiske ledd og sener samt en sterk og sunn hud, hår og negler. 

Under kan du lese mer om hvilke oppgaver kollagen har i kroppen, og hvorfor kollagentilskudd fra Seagarden kan være et godt valg for deg.

Hvorfor er kollagen så viktig for kroppen?


Kollagennivået minker med 1 - 1,5 % i året fra midten av 20-årene.* Dette er en naturlig del av aldringsprosessen, men påvirkes også av andre faktorer som røyking, forurensing, stress, alkohol, UV-stråling, kosthold og fysisk aktivitet.

Det finnes mange ulike typer kollagen, de vanligste er type I, II og III, og står for ca. 80-90 % av kollagenet i kroppen.
Kollagen type I er den typen vi har mest av, og finnes sammen med type III. Type I og III finner man over hele kroppen, med størst konsentrasjon i bein, muskler, sener, bindevev, hud og tarmcellevegg.
Type II finner man hovedsakelig i brusk og ledd. 

Seagarden Marine Collagen inneholder 85 % kollagen type I og 15 % kollagen type III.

Hvordan kan man holde kollagennivået ved like?

Ved å spise sunt og variert, holde seg i form, bruke solkrem og minimere alkohol- og tobakkinntaket gir man kroppen de beste forutsetningene for å ha en sunn hud og frisk kropp.

Å innta de essensielle aminosyrene kroppen ikke klarer å produsere selv og trenger for å lage kollagen, er også avgjørende. 
Aminosyrene som trengs for å lage kollagen kan tilføres gjennom kosten ved å spise kollagenrik mat som skinn, bein og innmat. Dette var vi flinkere til før i tiden, da vi gjerne spiste fra “nese til hale”, og utnyttet hele dyret.

I dag spiser vi gjerne bein- og skinnfrie fileter og går glipp av de viktige næringsstoffene fra disse delene. Kyllingfilet for eksempel, inneholder 1,65 mg kollagen per gram. Dette innebærer at du for å få 5 000 mg kollagen, som du får i én spiseskje kollagenpulver, må spise 7,7 kg kyllingfilet*. Har du tilgang på kraft, inneholder en porsjon på 2,5 dl tilsvarende mengde kollagen (5000 mg).

Alternativt kan du blande én spiseskje kollagen-pulver i et glass vann, kaffekoppen, i havregrøten eller yoghurten. Da får man i seg alle de essensielle aminosyrene kroppen trenger for å produsere kollagen på en enkel og effektiv måte.

Hvilke fordeler kan man få ved å innta kollagentilskudd jevnlig?

Etter hvert som kroppen eldes er det også viktig at det som skjer på innsiden av kroppen får støtte, og også her spiller kollagen en viktig rolle hvor det blant annet gir støtte til bein, muskler og ledd.

Du kan se på kollagenproduksjonen i kroppen som å smøre et dørhengsel som knirker. Det hjelper leddene bevege seg bedre, som igjen gir fordeler som reduserte leddsmerter og forbedret fleksibilitet.

Kollagen har vist seg å være viktig for de som trener regelmessig. En studie viste at tilskudd av kollagen hos atleter hjalp redusere leddsmerter.*

Også for de med slitasjegikt kan inntak av kollagen være fordelaktig, da det i en ny studie ble vist at kollagenpeptider kan fungere som kosttilskudd for behandling av slitasjegikt og vedlikehold av ledd*.  

Hva sier forskning om kollagen for en sunn og frisk kropp?

Kan hjelpe mot leddsmerter

En klinisk undersøkelse gjennomføre ved Penn State University i USA viste at kollagentilskudd signifikant reduserte leddsmerter hos alteter sammenlignet med placebogruppen. Studien var randomisert og dobbelt-blind, og ble gjennomført med 157 deltakere over 24 uker i 2005. Les mer om studien her.

Kan øke muskelmasse og -styrke

En klinisk studie så på effekter av proteintilskudd i form av type I kollagenpeptider i kombinasjon med styrketrening hos eldre menn med sarkopeni (muskelsvinn). Resultatene viste at sammenlignet med placebo, førte et kollagentilskudd i kombinasjon med styrketrening til ytterligere forbedret kroppssammensetning. Dette var et resultat av at den fettfrie massen og muskelstyrken økte samtidig med at fettmassen ble redusert. Les mer om studien her.

Behandling av artrose

En dobbeltblind, placebokontrollert, randomisert studie med kollagenpeptider ble utført for å studere effekten av kollagenpeptider for å kontrollere utviklingen av artrose. Behandlingen ble gjennomført over 13 uker på pasienter diagnostisert med kneartrose. Sikkerhet og toleranse ble også evaluert. Studien viste at kollagenpeptider som kosttilskudd kan fungere som behandling av artrose og vedlikehold av ledd.*

Hvorfor Seagarden Marine Collagen?

• Bærekraftige råvarer fra villfanget torsk
• Type I + III kollagen, med små bioaktive peptider – 3 kDa, for enkelt opptak i kroppen
 • Produktene er 100 % naturlige
 • Ingen kunstige tilsetningsstoffer, konserveringsmidler eller antibiotika
• Unik aminosyreprofil
• 4 000 - 5 000 mg kollagenpeptider per dose
• Høyt proteininnhold, ca. 96 %
 • Lett å fordøye, naturlig smak og lukt
Ekte, ærlig og 100 % norsk 


Seagarden produserer hydrolyserte marine kollagenpeptider og marint kosttilskudd utelukkende fra villfanget fisk.

Vi bruker råvarer fra bærekraftig fiske og er stolte av å være Skandinavias eneste produsent av kollagen, produsert på Avaldsnes utenfor Haugesund.

Seagarden kollagentilskudd - vår bestselger - er type I + III kollagen laget av skinn av villfanget torsk (MSC-sertifiserte råvarer) fra det krystallklare, kalde vannet i Nord-Atlanteren.

Kollagen hjelper med å opprettholde kroppens styrke og fleksibilitet, og finnes særlig i hud og i alle typer bindevev.

Våre produkter passer for aktive mennesker som ønsker en sunn livsstil, har utfordringer med muskel-skjelett systemet og for de som ønsker skjønnhet innenfra.
Alle våre produkter er selvsagt 100 % naturlige og uten uønskede ingredienser og forurensende stoffer.
Seagarden Marine Collagen

Marine Collagen 
og Vitamin C (jordbærsmak)

Seagarden Marine Collagen er av type l og lll kollagen fra fiskeskinn (Torsk – Gadus morhua), med korte peptider for raskt opptak i kroppen. Produktet er tilsatt acerola, en naturlig kilde til vitamin C. Vitamin C bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress og til normal kollagendannelse, som har betydning for hudens normale funksjon.

Kollagen er en naturlig komponent i kroppen som finnes i bindevev og hud, og er en stor del av ledd og sener. Fra midten av 20-årene vil kroppens naturlige kollagenproduksjon reduseres.

KJØP MARINE COLLAGEN og vitamin C (jordbærsmak)

Marine Collagen
og Vitamin C (sitronsmak)

Seagarden Marine Collagen med sitron smak er av type l og lll-kollagen fra fiskeskinn (Torsk – Gadus morhua), med korte peptider for raskt opptak i kroppen. Produktet er tilsatt acerola, en naturlig kilde til vitamin C. Vitamin C bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress og til normal kollagendannelse, som har betydning for hudens normale funksjon.

Kollagen er en naturlig komponent i kroppen som finnes i bindevev og hud, og er en stor del av ledd og sener. Fra vi er i midten av 20-årene vil kroppens naturlige kollagenproduksjon reduseres.

KJØP Marine Collagen og VITAMIN C (Sitronsmak)

Marine Collagen Sitron

Seagarden Marine Collagen er av type i og lll-kollagen og produseres fra fiskeskinn (Torsk – Gadus morhua). Det er en god proteinkilde og bidrar til å opprettholde og bygge muskler. Et ideelt tilskudd etter trening.

Kollagen er en naturlig komponent i kroppen som finnes i bindevev og hud, og er en stor del av ledd og sener. Fra vi er i midten av 20-årene vil kroppens naturlige kollagenproduksjon reduseres.

KJØP MARINE COLLAGEN sitron

Pure Marine Collagen

Seagarden Pure Marine Collagen er av type l og lll-kollagen, produsert fra fiskeskinn (torsk). Med sitt høye proteininnhold bidrar marint kollagen til å opprettholde og bygge muskelmasse. Ideelt tilskudd i forbindelse med trening.

Kollagen er en naturlig komponent i kroppen som finnes i bindevev og hud, og er en stor del av ledd og sener. Fra midten av 20-årene vil kroppens naturlige kollagenproduksjon reduseres.

KJØP Pure MARINE COLLAGEN

“Jeg har mindre vondt i ledd og muskler”  


Jeg ble introdusert til Seagarden Marint Kollagen via kollegaer på jobben, og har brukt det i ca. ett år. Jeg føler at det gjør meg vel, og jeg kjenner at jeg har mindre vondt i ledd og muskler. Jeg har også fått mer energi etter at jeg begynte å bruke det. Jeg blander rent marine kollagen i saft og drikker det iskaldt hver morgen. Jeg har blitt nokså avhengig av denne rutinen!

Kjell Abrahamsen (56 år), CFO, Oslo

Ofte stilte spørsmål

Social Proof